Denizli Belediyesi’ne bağlı Sevgi Eli, hayırseverlerin bağışladıkları yardımları, kimsesiz, maddi durumu iyi olmayan, engelli, hasta, yaşlı ve yatalak vatandaşlar başta olmak üzere ihtiyaç sahiplerine ulaştırmaya devam ediyor.
Açıldığı günden bugüne aradan geçen süreçte, ‘bir elin verdiğini öbür el görmeyecek’ anlayışıyla hareket eden Sevgi Eli, 2012 yılında 20 Kasım’a kadar yaklaşık 31 bin 904 ihtiyaç sahibine, gıda yardımından nakdi yardıma, gelinlikten beyaz eşyaya kadar çeşitli yardımlarda bulundu.
   Denizli Belediyesi, Sevgi Eli’nin daha fazla kişiye ulaşıp daha fazla kimsesiz ve yardıma muhtaç insana hizmet götürmesi için, görevli personel sayısını ve araç sayısını da artırdı. Muhtarlıklar aracılığıyla kapı kapı dolaşılıp ihtiyaç sahipleri tek tek belirlenirken belediye ve çeşitli şekilde ihtiyaç sahibi olduğu tespit edilenler de ziyaret edildi. Bu şekilde günde ortalama 20 ev ziyareti yapılarak, ihtiyaç sahibine yerinde ulaşılmaya çalışıldı. Belediyeye her müracaat eden vatandaşın durumu ise incelenip ardından yardım edildi. Engelliler, kamu kurumları ve hastanelerle olan işleri için evlerinden alınıp iş bitimi tekrar evlerine bırakıldı.
20 KASIM’A KADAR 31904 KİŞİYE YARDIM-
  Sevgi eli, kimsesiz, yaşlı ve bakıma muhtaç vatandaşlara da yardım elini uzattı. 7 kişiden oluşan temizlik ekibi, evine bakamayacak durumdaki vatandaşların da tüm işlerini gördü. Evdeki bulaşıklar ve çamaşırlar yıkanırken, evin boya ve badana eksikliği de giderildi. Ardından ev eşyası ihtiyacı olanlara beyaz eşya, koltuk, kanepe, halı, giyecek ihtiyacı olanlara da giysi yardımı yapıldı. Evi yanana, aman diyene, yardım bekleyene ve Sevgi Eli’ne müracaat edenlere talepleri doğrultusunda yardım yapıldı.
  Yılın 11 aylık döneminde, 7000 kişiye 35500 parça kıyafet yardımı yapılırken, 322 aileye 2483 parça ev eşyası yardımı ve 182 aileye de gıda paketi dağıtıldı.
Hayırseverlerin bağışlarıyla kısa sürede kar yumağı gibi büyüyen Sevgi Eli, öte yandan ilçelere de yardım elini uzattı. Van’da meydana gelen depremde, ilk yardımı ulaştıran kuruluşlar arasında Sevgi Eli en ön sırada yer aldı. Van’a geçen yıl sürdürülen yardımlar 2012’de de devam etti.
BİR ELİN VERDİĞİNİ ÖBÜR EL GÖRMEYECEK-
  Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan da, yardımların ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmasında ‘bir elin verdiğini öbür el görmeyecek’ anlayışıyla hareket edildiğini ifade etti.
  kaydeden Başkan Zolan, ‘Sevgi olarak rutin çalışmalarımızı sürdürürken bayramlarda da ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın yaralarını bir nebze olsun sarabilmek için daha yoğun çalıştık. Bugün mutlaka hatırlanacak biri vardır düşüncesiyle hareket ediyoruz. Sevgi Eli’miz o hatırlanacak kişiyi bulup yardım elini uzatıyor. Vatandaşlarımızdan ricamız, mahallelerinde, yakınlarında yada bildikleri yerlerde bizim ulaşamadığımız göremediğimiz ihtiyaç sahipleri varsa lütfen bize bildirsinler. Devletin sosyal elinin en güçlü olduğu kurumlar belediyelerdir. Bu nedenle devletimizin yardım elinin uzanmadığı ihtiyaç sahibi kalmasın istiyoruz. Bu vesileyle büyük fedakarlık göstererek görev yapan Sevgi Eli Meleklerine ve hayırseverlerimize çok teşekkür ediyorum’ dedi.
   Sevgi Eli Sorumlusu Selma Yıldız da, hayırseverlerden aldıkları eşyaları ihtiyaç sahibine ulaştırmaya devam ettiklerini kaydederek, ‘Ben öncelikle hayırseverlerimize sonsuz teşekkür ediyorum. Onların destekleri sayesinde ihtiyaç sahiplerine daha fazla yardım ediyoruz. Biz sadece hayırseverle ihtiyaç sahibi arasında bir aracıyız. Bizlere destek olan herkese teşekkür ederim’ dedi.