SAKARYA (CİHAN)- 19-25 Eylül tarihleri arasında 4.sü kutlanacak olan Ahilik Kültür Haftası Etkinlikleri kapsamında Sakarya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (SESOB) tarafından ödüllü fotoğraf yarışması düzenlendi. 'Esnaf kentini anlatacak olan en güzel fotoğrafı arıyoruz' sloganı ile başlatılan ‘Esnaf ve Sanatkarlar’ konulu fotoğraf yarışması için başvurular başladı. Yarışma hakkında konuşan SESOB Başkanı Hasan Alişan, 4'üncüsü kutlanacak olan Ahilik Kültür Haftası etkinliklerinin bu yıl dolu dolu geçeceğini ve çok farklı bir konsepte gerçekleşeceğini söyledi.
Etkinlik kapsamında yapılacak olan kutlama hazırlıklarının sürdüğünü söyleyen Başkan Alişan, esnaf ve sanatkarlar konulu fotoğraf yarışması için başvuruların bugünden itibaren başladığını kaydetti. Sakarya’nın bir esnaf kenti olduğunu her defasında vurguladıklarını dile getiren Alişan, "Kaybolmaya yüz tutmuş mesleklerimizden, teknolojinin hakim olduğu mesleklerimize kadar bunları tasvir eden fotoğrafları arıyoruz. Başta Sakarya ili olmak üzere, Türkiye’deki esnaf ve sanatkârlarının sanatsal değer taşıyan fotoğraflarla, Esnaf ve sanatkârların geçmişten günümüze toplumsal yaşam içindeki yeri, Esnaf ve sanatkârların sosyal yapısına ait köklü ahilik değerlerinin topluma tanıtımı, gelecek kuşaklara arşiv niteliğinde eser bırakmak amaçlanmaktadır."
Yarışma şartnamesi, koşulları ve katılım formu www.sesob.org.tr web adresinde bulunuyor. Yarışmaya son başvuru tarihi 10 Eylül 2011 olarak belirlendi. Yarışmaya katılan fotoğraflar seçici kurul tarafından değerlendirildikten sonra, sonuçlar 20 Eylül 2011 tarihinde AKM’de törenle açıklanacak. Dereceye girenlere çeşitli ödüller verilecek. Birinciye 1000 lira, ikinciye 750 lira, üçüncüye 500 ve 300 lira olmak üzere 3 kişiye mansiyon ödülü takdim edilecek.
CİHAN