Ticaret Odası Konferans salonunda gerçekleştirilen genel kurula katılım yoğun oldu. Denizli Belediye Başkan Yardımcıları, Şamil Çınar, Ali Değirmenci, Kurum ve Kuruluş Müdürleri, Hizmet İş Denizli Temsilcisi Sezai Söylemez, Sendika Başkanları ve Sendika üyeleri katıldı. Genel kurul toplantısında Divan Başkanlığını Zekeriya Koca yaptı. Hizmet-İş Sendikası, Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan, “Denizli bizim için önemli bir merkezdir. Ege Bölgesinde en büyük en kapsamlı şube buradadır. Kısa sürede başarılar elde etti” dedi.
Denizli’nin sanayileşmesine bakıldığında sendikalaşma adına bir ambargo olduğunu anlatan Arslan, “Sendika ambargosu var. Büyük çerçevede bir sendika yok. Bu durum hem Denizli’yi hem de Türkiye’ye yakışmıyor. İşçilerin temsil edilemediği bir yerde hakça gelişmelerden söz edilemez. Adaletli bir gelir dağılımından söz edilemez. Bu noktada Denizli bir öncülük yapması gerekiyor. Sendikal anlayışı kamuoyunda paylaşmalıyız” dedi.  Arslan, “Biz çatışma değil seviyeli diyalog için çalışıyoruz. Sorunları kavgayla değil diyalog yoluyla çözmek istiyoruz. Bu genel kurul toplantısının özel sektörde de örgütlenmenin önünü açacağına inanıyoruz” dedi.
Kıdem tazminatlarıyla ilgili de konuşan Arslan, “Özel sektörde milyonlarca insanın kıdem tazminatı alması gerektiğini konuşmalıyız. İşçilere kıdem tazminatı verilmemesi çok fazla oyunlar oynanıyor. Biz yıllardan bu yana kıdem tazminatı fonu oluşturulsun diyoruz. İşçinin kıdem tazminatı hakkı ölmemeli. Ancak büyük sermaye gurupları kıdem tazminatı fonu kurulmasına karşılar. Biz her zaman diyoruz ki işçilerin kıdem tazminatı hakkı ölmemelidir” dedi.