Denizli’de etkili olan kar yağışı ve soğuk hava Güney Şelalesi’nin büyük bölümünü dondururken, şelaledeki sarkıtlar güzel görüntüler oluşturdu.
Tüm yurdu etkisi altına alan kar yağışı ve soğuk hava, Denizli’de de etkili oluyor. Kar yağışının ardından Denizli beyaza bürünürken, hava sıcaklıkları da eksi derecelere düştü. Gece eksi 10’lara kadar düşen hava sıcaklığından dolayı vatandaşlar büyük zorluklar yaşarken, Denizli’nin Güney ilçesinde bulunan Güney Şelalesi’nin donduğu görüldü.
Kentte soğuk havanın en çok hissedildiği bölgelerden Güney Şelalesi'nde, akan suyun donmasıyla sarkıtlar oluştu. Boyları 2 metreye yaklaşan sarkıtlar şelalede güzel görüntüler oluştururken, vatandaşlar buz tutan şelalede hatıra fotoğrafı çektirdi. Sarkıtların oluştuğu yere çıkmak için büyük çaba harcayan vatandaşlar, buzların insan boyunu aştığını söylediler.
Yıllardır böyle soğuğun yaşanmadığını belirten Muzaffer Çelik, "Soğuk havanın ardından şelale büyük oranda buz tuttu. Buz tutunca sarkıtlar meydana geldi. Güzel görüntüler oluştu. Sabah saatlerinde daha fazla buz tutmuştu. Güneş olunca biraz eridi. 1992 yılından beri ilk defa soğuk hava şelaleyi dondurdu" dedi.
Şelaleye sık sık geldiğini belirten Gökhan Yıldırım isimli vatandaş ise "2002 yılında görmüştüm bu kadar kar yağışını. Bu yıl çok güzel kar yağdı. Güney Şelalesi’ne de güzel yağdı. Şelale buz tuttu, sarkıtlar oluştu. İnsanların bunu görmesi lazım. Gerçekten çok güzel görüntüler oluştu" diye konuştu.