Denizli İl Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Akgül, 2013-2014 eğitim ve öğretim sezonunun ilk yarı karnesini alacak öğrenci velilerini uyararak, çocukların karnelerinin başka çocukların karneleri ile kıyaslanmaması gerektiğini söyledi. 
2013-2014 eğitim ve öğretim yılının ilk yarısı yarın sona ererken, Denizli’de 181 bin 360 öğrenci ve 12 bin 993 öğretmenin iki hafta sürecek tatile gireceği belirtildi. İl Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Akgül öğrencilerin karneleri heyecanla beklediklerini belirtirken, karnenin, öğrencinin başarılı ya da başarısız olarak algılanmasını gerektiren bir belge olmadığını söyledi. 
Akgül, "Karneler öğrencilerin kendisinden beklenen bilgi ve beceri alanındaki yeterlilikleri ne derecede gösterdiğine ilişkin değerlendirmesidir. Başarı, bireyin kendisiyle ve çevresiyle uyumlu yaşayabilmesi, kendini gerçekleştirmek için belirlediği hedeflere ulaşırken gösterdiği çabalardan olumlu sonuçlar almasıdır. Veliler, çocuklarının karnesini incelerken, aile olarak ilişkileri, çocuğun başarısındaki katkıları, başarısızlığındaki etkileri, yetersiz kaldığında çocuklarını ne kadar destekleyebildiğklerini kendilerine sormayı unutmamalı. Çocuklarını başkalarıyla kıyaslamamalı. Empati kurmaya çalışmalı. Karne herşeyin sonu değil, bilakis yeni başlangıçların habercisidir" dedi.