Denizli Büyükşehir Belediye Meclisi dün Eylül ayı ikinci oturumunu gerçekleştirdi. Başkan Osman Zolan’ın bizzat başkanlık ettiği toplantıda CHP’li üyelerin sel felaketi konusundaki sorularını yanıtlayan Zolan, yağmurun yağdığı gün Denizli’ye felaket denecek derecede yağmurun yağdığına dikkat çekti. Belediye ekipleri olarak nöbetçi olsun olmasın yüzlerce kişi ile duruma müdahale ettiklerini aktaran Zolan, “O gün ilimize yağan yağmur miktarı aşırı derecede. Sel felaketinin yaşandığı bölgede bilindiği gibi altyapı çalışmaları devam ediyor. yaşanan sıkıntının nedeni de bu çalışmaların devam etmesi. Tüm çalışmalar bitmediği için yapılan bölgelerdeki sistemler aktif olmadı. Bunun sonucunda da sel felaketi yaşandı. Bölgede yol çöktü diye yapılan paylaşımlarda yanlıştır. Yolun çöktüğü falan yoktur. Sadece vatandaşımız mağdur olmasın diye yapılan çalışmaların üstüne atılan mıcırların sel ile gitmesi sonucu araçlar oluşan çukurlara düşmüştür” dedi.


ZARARLAR KARŞILANACAK

Olayın yaşandığı günlerde sosyal medya üzerine yapılan paylaşımlara da tepki gösteren Zolan, ”O gün bazı siyasiler çok acımasız paylaşımlarda bulundu. Konuyu bilmeyenlere sözüm yok ama bilenleri Allah’a havale ediyorum. Bunun yanında bölgede ekiplerimizin hasar tespit çalışmaları halen devam ediyor. Vatandaşımızın zararı belediye olarak karşılayacağız. Kimse mağdur olmayacak” dedi.

BAŞKANIN ŞAŞKINI ALTYAPIYA GİRERMİŞ

Denizli’de 2004’e kadar altyapı konusunda herhangi bir plan olmadığını ifade eden Zolan, “O gün Nihat Zeybekci Bakanımızın başkanlığı ile başlayan süreçte ben başkan yardımcısı idim. O gün yaptığımız ilk iş altyapı oldu. Belediye Başkanının şaşkını altyapıya girermiş, biz bu şaşkınlığı bile bile geleceğimiz için altyapıya giriştik. Ne pahasına olursa olsun yapacaktık ve 2008’de ilk kazmayı İncilipınar’ın karşısındaki caddede attık. Zamanla şehir merkezini kapsadık. Biz göreve geldiğimizde bu şehrin yağmur suyu hattı yoktu, içme suyu konusunda ise bir planı yoktu. Belediyede çalışan 30 yıllık bir çalışanımız abimiz vardı. Onu bir kazı olacağı zaman götürür bu hat nerede diye sorardık. Şimdi ise şehrin 100 yıllık altyapısını yapıyoruz” dedi.

BİTMEYEN ALTYAPI BİTSİN

CHP’li Şeniz Doğan ise, o gün yaşananlara tepki gösterdi. Denizli’nin hep övündüğü altyapısı ile sınıfta kaldığını aktaran Doğan, “O gün onlarca evi su bastı. Vatandaşlarımız büyük zarar gördü. Biz 100 yılın altyapısı diye yapılan bitmeyen altyapının artık bitmesini istiyoruz” dedi.