Hakkari’de meydana gelen saldırıda şehit olan askerler için Denizli’de gıyabi cenaze namazı kılındı. Yaklaşık 100 kişilik grup Çınar meydanında Kur’an-ı Kerim okudu.
Hakkari’nin Dağlıca bölgesinde meydana gelen terör saldırısı sonucu çok sayıda askerin şehit olduğu kaydedilirken, terörü kınayan yaklaşık 100 kişi Çınar meydanında toplandı. Öğle namazının ardından kılınan gıyabi cenaze namazına MHP Denizli İl Başkanı Yasin Öztürk ve çok sayıda vatandaş katıldı. Gıyabi cenaze namazı öncesi konuşan Çınar Camisi İmamı Sadullah Cengiz, "Maalesef Dağlıca bölgesinde üzücü bir olay meydana geldi. Teröristlerin saldırı neticesinde askerlerimiz şehit oldu. Henüz sayısını bilemiyoruz. Çok üzgünüz. Ciğerimiz yandı. Rabbim bu acıları bir daha göstermesin. Hepimiz sabırlı olalım. Allah’a dua etmekten başka yolumuz yok’’ dedi.
Konuşmanın ardından gıyabi cenaze namazı kılındı. Namazın ardından Çınar meydanına geçen grup burada önce İstiklal Marşını sonra Kur’an-ı Kerim okudu.
OTURMA EYLEMİ DEVAM EDİYOR
Dün akşam Hakkari’ye bağlı Çukurca ilçesinin Dağlıca kesiminde teröristlerin gerçekleştirdiği saldırı ve sonrasında çıkan çatışmada şehit ve yaralı haberi geldikten sonra Çınar Meydanında başlayan oturma eylemi  tüm hızıyla devam ediyor. Dün gece 10 kişilik ülkücü grubun başlattığı oturma eylemi çevredeki vatandaşların katılmasıyla artarak devam ediyor. Çevredeki esnaf ise destek olmak için oturan vatandaşlara çay ikramımda bulunuyor.