Denizliler, demokrasi destanı yazmaya devam ediyor. Ellerinde Türk bayraklarıyla demokrasiye ve milli iradeye sahip çıkan vatandaşlar birlik ve beraberlik içinde “Darbeye hayır” diyerek Delikliçınar Meydanı’nı boş bırakmıyor. 16’ncı gününe giren demokrasi destanına Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ve Eşi Ayşen Zeybekci, Denizli Milletvekilleri Cahit Özkan ve Şahin Tin, Denizli Valisi Dr. Ahmet Altıparmak, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ve Eşi Berrin Zolan ile çok sayıda vatandaş katıldı. 

Bakan Zeybekci: “79 milyonun destanı”
“15 Temmuz akşamından bugüne kadar her dakika aklımız, kalbimiz, gönlümüz, ruhumuz sizlerle beraber” diyen Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, burada yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Cumhurbaşkanımız da; Ankara’da, 81 ilde 79 milyon vatandaşıyla beraber nöbet tutuyor. O akşam hainlerin hesap edemediği bir şey vardı. Onlar zannetti ki, istediklerini daha önce olduğu gibi alacaklar. Ancak bu milletin seçtiği Cumhurbaşkanı’nı ve onun bir mesajıyla sokaklara dökülen milyonları hesap edemediler. Karşılarında her partiden bu bayrağa aşık olan vatanın evlatları vardı. Gelecek nesiller bu altın nesli, Asımın Nesli’ni kahraman olarak anacaklar. Bu millet, dünya demokrasi tarihine geçti. Bu millet dünyada hiçbir milletin yapamadığı bir demokrasi destanı yazdı. Bu demokrasi destanı 79 milyonun destanıdır, bütün Türkiye’nin destanıdır. Türklerin, Kürtlerin, Alevilerin, Sünnilerin destanıdır. Bu milleti yıldırmadılar yıldıramayacaklar.”

Başkan Zolan: “Büyük bir fedakarlık yaptınız”
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ise Denizli halkına teşekkür ederek, “Hep yanımızda oldunuz. Yanı başımızda bizi yalnız bırakmadınız. 16 gündür bıkmadan, usanmadan bu alanları doldurdunuz. Gündüz rızkınız için çalıştınız gece demokrasi nöbeti tuttunuz. Büyük bir fedakarlık yaptınız. Bunu hiçbir zaman unutmayacağız. Sizleri sevgi ve saygıyla selamlıyorum. Denizli olarak üzerimize düşeni hep birlikte yerine getirdik. O darbenin ilk haberini alır almaz. ‘Meydana çıkarsak ne olur, çocuklarımız var, canlarımız var’ diye düşünmeden hainlere karşı dimdik durdunuz. O günden bu güne bu meydanı boş bırakmadınız” dedi.

“Bu millet şehitlerine, gazilerine sahip çıkar”
15 Temmuz şehit yakınları ve gazileri için Büyükşehir Belediyesi olarak kampanya başlattıklarını kaydeden Başkan Osman Zolan şunları söyledi: “Devletimiz şehit yakınlarımızın da, gazilerimizin de yanında. Her türlü imkana sahip ve her türlü seferberliği yapıyor. Ama bu ayrı bir şey. O insanlar hiçbir menfaati olmaksızın, koltuğu, makamı olmaksızın vatan için bayrak için meydanlara çıktı. Merminin, tankın karşısında durdu. Onların geride bıraktığı insanlara ve gazilerimize destek olmak için Büyükşehir Belediyesi olarak burada Sayın Bakanımızla birlikte bir kampanya başlatıyoruz. Delikliçınar Meydanı’nda 5 ayrı noktada 7 gün boyunca bağış sandıklarımız olacak. Bu millet şehitlerine, yakınlarına gazilerine sahip çıkar. Bunun en güzel örneği inşallah Denizli’de yaşanacak.”