Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Cumhuriyet Halk Partisi eski Genel Başkanı Antalya Milletvekili Deniz Baykal’ın kendisini partide istemediği yönündeki iddialara yönelik olarak, "Deniz Baykal’ın artık partide ombudsman olarak görevi vardır" dedi.
Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Denizli’ye gelerek bir takım temaslarda bulundu. Helikopterle Güney Şehir Stadı’na inen Mustafa Sarıgül, daha sonra Güney Bağcılık, Kültür ve Sanat Festivali’ne katıldı. Burada halkın yoğun ilgisiyle karşılaşan Mustafa Sarıgül, vatandaşlarla tek tek tokalaştı. Yol üzerinde bulunan bir traktörün şoför koltuğuna oturan Sarıgül, vatandaşların verdiği şapkayı da takarak gazetecilere poz verdi. Daha sonra Güney Çarşı Meydanı’nda kendisini bekleyen vatandaşlarla sohbet eden Sarıgül, yaşlıların da elini öptü. Meydanda kendisini bekleyen vatandaşlara seslenen Mustafa Sarıgül, kendisine gösterilen ilgide dolayı çok mutlu olduğunu söyledi.

BÜYÜK DEMOKRATİK BULUŞMAYI GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ


Güney Belediye Başkanı Halit Gürbüz’ü makamında ziyaret eden Mustafa Sarıgül burada gazetecilerin sorularını da yanıtladı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun kendisinin partiye gelmesinden dolayı mutlu olacağını söylemesini değerlendiren Mustafa Sarıgül, "Yerel seçimler yaklaşıyor. Ben Türkiye’de büyük bir demokratik buluşmadan yanayım. Bu demokratik buluşmanın olması yıllardan beri savunduğumuz sosyal demokrat anlayışımızın iktidar olmasıyla eşdeğerdir. Bu nedenle büyük bir demokratik buluşmanın hiçbir fark gözetmeden sağlanmasını arzu ediyorum. En büyük arzum şu: Hiçbir zaman biz koltukların peşinde koşmamalıyız. Biz düşüncelerimizi peşinde koşmalıyız. Biz dava adamıyız. Benim bugünden sonra iki tane görevim var. Benim birinci görevim Türkiye Cumhuriyeti’nin bayrağını uluslararası alanda en yükseğe taşımak. İkinci görevim ise düşüncelerimizin bayrağını önce yerelde sonra da hep birlikte büyük bir demokratik buluşmayla genelde en üst düzeye taşımaktır’" dedi.
Türkiye’de büyük bir buluşmaya ihtiyaç olduğunu gördüğünü belirten Sarıgül, "AK Parti’ye, BDP’ye ve diğer siyasi partilere oy veren yurttaşlarımız barış için özgürlük için, inançlara saygılı laikliği savunmak için büyük bir buluşma istiyor.Bu ulusal buluşma önümüzdeki günlerde en iyi şekilde değerlendirilecektir.En büyük arzumuz kişisel kaprislerimizi bir kenara bırakarak büyük bir demokratik buluşmayı sağlayacağız" dedi.

DENİZ BAYKAL’IN ARTIK SADECE OMBUDSMANLIK GÖREVİ VARDIR


Kulislerde CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal’ın kendisini istemediği gibi sözler dolaştığı ile ilgili bir soruya da karşılık veren Sarıgül, "Deniz Baykal’ın ben CHP’ye gidersem ayrılırım gibi bir sözünü duymadım. Deniz Baykal, Allah rahmet eylesin Erbakan ve Ecevit’le beraber çalıştı. Deniz Baykal’ın kuşağından Demirel kaldı. Ben her ikisine de uzun ömürler diliyorum. Baykal’ın artık sadece ombudsmanlık görevi vardır. Ben Deniz Baykal’ın detay konularla ilgileneceğini düşünmüyorum. Deniz Baykal’ın bu konularda konuştuğunu da düşünmüyorum. Çünkü Deniz Baykal, Süleyman Demirel kuşağından kalan ombudsman olarak düşüncelerinden binlerde vatandaşımızın faydalanacağını düşünüyorum. Deniz Baykal günlük olaylarla ilgilenmez" diye konuştu.