Nöbetler, Sarayköy Belediyesi’nin ev sahipliğinde her akşam farklı bir program ile devam ederken dün akşamki nöbette vatanımız için hayatını feda eden tüm şehitler için özel bir program hazırlandı.

Sarayköy Kaymakamı Fatih Akkaya, Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş ve yüzlerce vatandaşın katıldığı dün akşamki nöbete, Konyalıoğlu Cami İmam Hatibi Ali Sürücüoğlu ve Türkiye Ezan Okuma 3.sü, Ulu Cami Müezzini Ahmet Sarıkaya da eşlik ettiler. Kuran tilaveti, ilahiler ve kasideler ile şehitlerimiz yad edilirken, onların bizlere emaneti olan vatan topraklarımızın huzuru için dualar edildi. 

Nöbete katılan Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş “15 Temmuz gecesinden bu yana bu meydanlarda vatanı, devleti ve bayrağı için yılmadan, yorulmadan nöbet tutan siz değerli hemşehrilerime çok teşekkür ediyorum.
Allah hepinizden razı olsun. Sizlerin devletine ve milletine olan bu bağlılığı, bu inanç ve cesareti gelecek nesillerimiz için çok büyük bir miras oldu. Ecdadımız nasıl Çanakkale’de, Kurtuluş Savaşı’nda vatanımız için bir araya geldiyse bizlerde bugün onların yolundan ilerleyerek gencinden yaşlısına kadın erkek demeden vatan için bir araya geldik. Her türlü farklılığımızı bir kenara atarak, tek ses tek nefes olduk. İnanıyorum ki bu birlik, gelecek nesillerimize çok büyük bir miras olarak kalacak. ” Dedi.

Şehitlerin emanetine sahip çıkmak için var gücüyle çalışacaklarını belirten Başkan Özbaş “Var olduğumuz günden bu yana söz konusu vatanımız, devletimiz ve bayrağımız için şehitler verdik. Gününüzde de askerimizden, polisimizden ve vatandaşlarımızdan şehitler vermekteyiz. Rabbim tüm şehitlerimizin şehadetlerini kabul etsin. Gazi olanlara uzun ve hayırlı ömürler nasip etsin. Bu akşam da inşallah şehitlerimizi yad edecek, onlar için dualar okuyacağız. Bugün bizlere eşlik eden kıymetli hocalarımıza ve vatandaşlarımıza bir kez daha teşekkür ediyor, hayırlı nöbetler diliyorum.” Dedi.

Konuşmaların ardından sahneye çıkan Konyalıoğlu Cami İmam Hatibi Ali Sürücüoğlu ve Türkiye Ezan Okuma 3. sü, Ulu Cami Müezzini Ahmet Sarıkaya; okudukları ilahiler ile izleyenlerin gönüllerini fethettiler. Kuran-ı Kerim tilavetinin ardından yapılan duaya hep birlikte “Âmin” diyen Sarayköylü vatandaşların bazılarının gözyaşlarını tutamadığı görüldü.