Sarayköy Belediyesi bünyesinde bulunan Veterinerlik Hizmetleri Birimi, kış aylarında sıcak ve nemli ortamlarda gizlenen ve buralarda üreyen sivrisineklerin yok edilmesi amacıyla, ilk etap olarak “Kışlak Mücade” ile şehir içinde bulunan rögarları ilaçlamaya başladı.

Sarayköy’de verimli ve sulak tarım arazilerinin fazla olduğunu, bu yüzden haşere ve sinekle mücadele etmenin çok önemli olduğunu belirten Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş “İlçemiz büyük bir tarım ilçesi. Ekim yapılan arazilerimiz çok fazla. Sinek ve haşere oluşumu için müsait bir ortam var. O yüzden göreve geldiğimiz günden beri haşere ve sinek oluşumu ile ilgili mücadeleye ve ilaçlamaya çok önem veriyoruz. Periyodik olarak tüm rögarları, kanalları, çöp konteynırlarını ve ortak kullanım alanlarını ilaçlıyoruz.

Besihanelerimizi sürekli olarak kontrol edip gereken önlemleri alıyoruz. Kış aylarında başladığımız bu çalışmalar ile sivrisinek ve larva oluşumunu ilk çıkış noktalarında bitirmek istiyoruz. Böylelikle hem ilçemizin yaz mevsiminde rahat etmesini sağlayacağız hem de sinek ve haşerelerin sebep olduğu hastalıklara karşı da önlem almış olacağız. Vatandaşlarımızın sağlığı ve rahatı için yaptığımız çalışmalarımıza, ara vermeden devam edeceğiz.” dedi.