Yaşı babasından devraldığı meslekten küçük olan Metin Tanrıöver tarafından Denizli'nin Tarihi Kaleiçi Çarşısı'nda devam ettirilmeye çalışılan şapkacılık; gerek insanların ihtiyaçlarının başka yönlere kayması, gerekse uzakdoğu kaynaklı ucuz işçilik nedeniyle unutulmaya yüz tutmuş.
Metin Usta 1966 yılında doğmuş ve çocukluğu, gençliği bu dükkanda geçmiş. Öğrenciliğinde bile okul çıkışı hemen koşup geldiği dükkan onun en sevdiği mekanlardan olmuş. Babası tarafından ayağı bağlansın, haytalık yapmasın diye başladığı bu iş onun hayatı olmuş. Eskiden yokluk zamanlarında eskicilerden alınan takım elbiseleri söküp, bu kumaşlardan kasket dikerlermiş. Eskiden şapka insanların ayrılmaz parçasıymış. Şehirliler foter, köylüler sekiz köşeli giyerlermiş. Şimdi kumaş da bol, işçilik de ucuzlamış. Makinalar, makinalar…





Metin Usta’nın işleri iyi gidiyor, yeri geldiğinde siparişleri yetiştiremiyor ama malesef ki ondan sonra bu mesleğe sahip çıkacak kimse yok. O, yaptığı işi zevkle yapan, yaptığı işten zevk aldığı için de bıkmadan güzel eserler vermeye devam eden bir zanaatkar. Umarım Anadolu’da Metin Usta gibi binlerce meslek erbabının aşkı şevki hatırına bu meslekler kaybolmadan sürer gider…