ŞANLIURFA (CİHAN)- Afrika’da yaşanan açlık felaketine karşı Şanlıurfalı hayırseverlerin yardımları devam ediyor. Geçtiğimiz Cuma Namazı'nın ardından 350 bin liralık nakit yardımın toplandığı belirtilirken, dün bir iş adamı 25 ton un yardımında bulundu.
Son yılların en büyük kuraklığıyla karşı karşıya kalan Afrika ülkelerinden Somali’ye Şanlıurfa’dan yardımlar artarak sürüyor. Daha önce Somali için 20 bin liralık gıda yardımında bulunan Şanlıurfa Sanayi ve Ticaret Odası’nın koordinesi ile Şanlıurfalı hayırsever vatandaşlar ve sivil toplum kuruluşları’nın katkılarıyla dün de Somali’ye 5 Tır un yardımında bulunuldu. Şanlıurfa’nın en büyük un fabrikalarından biri olan Sizem Un Fabrikası sahibi ve ŞUTSO Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim İletmiş ise yaklaşık 25 ton un ile yardıma katkıda bulundu. Dün akşam saatlerinde Organize Sanayi Bölgesi’nden yola çıkan tırlar unları Kızılay Yardım Merkezi’ne teslim edecek.
Konuyla ilgili olarak bir değerlendirmede bulunan ŞUTSO Başkan Yardımcısı Cem Göncü, "Daha önce Somali’ye 20 bin TL’lik yardımda bulunduk, Şanlıurfalı vatandaşlarımıza yardım çağrımızdan sonra hayırseverlerden yardım kampanyasına destek geldi. Küçük Sanayi Sitesi Esnafının, organize Sanayi Bölgesinden işadamlarının katkılarıyla Somali’ye 5 Tır un yardımında bulunduk." dedi.

CUMA NAMAZI SONRASI 350 BİN LİRA TOPLANDI
Somali'de yaşanan açlık felaketine karşılık halk seferber oldu. Somali için işadamları, halk ve yardım dernekleri kampanyalarını sürdürüyor. Geçen hafta cuma namazı akabinde toplanan yardımın miktarı açıklandı. Şanlıurfa Müftüsü Ramazan Tahiroğlu il merkezinde 200, ilçelerden ise 150 bin lira olmak üzere kentte 350 bin liralık yardımın toplandığını söyledi. Şanlıurfa halkının yardımseverliğine vurgu yapan Tahiroğlu, yardımların devam etmesini istedi.

CİHAN