Denizli CHP İl Başkanı Haşim Teoman Sancar,  Anafartalar Zaferi'nin 101. Yıldönümünü vesile ile bir mesaj yayımladı. Sancar mesajında şu sözlere yer verdi;

"Tarih 9 Ağustos 1915. Yer Çanakkale Anafartalar. Sayıları düşmana göre sembolik, cesaretleri dünyalara bedel olan Mustafa Kemal Atatürk önderliğindeki Türk kuvvetleri Anafartalar da göstermiş olduğu direnişle savaşın seyrini değiştirmiştir.

Anafartalar’da Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün askeri dehası ve ileri görüşlülüğü sayesinde düşman kuvvetleri yenilmiş, Türkiye Cumhuriyeti muzaffer bir komutan ve lider kazanmıştır. Bundan sonra hiçbir şey düşman kuvvetlerinin istediği gibi olmayacaktı ve Kurtuluş Savaşına giden süreçte her şeyi Atatürk’ün liderliğinde Türk halkı belirleyecekti.

Çanakkale Savaşı'nın en önemli kara çarpışması olan ve Atatürk'ün komutasında kazanılan Anafartalar Zaferi'nin 101. Yıldönümünü kutluyor, bu kurtuluş destanını yaratan kahraman Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, bu millet için canını hiçe sayan bütün şehitlerimizi ve gazilerimizi saygı ve minnetle anıyoruz."