Hava yastığı üreticisi ÇAĞ-TEK firması, arama kurtarma çalışmalarında kullanılan 3 hava yastığı ve bir silindirlik hava yastığı kompresör ve jeneratörü AKUT Denizli ekibine bağışladı. 
17 Ağustos anma etkinliğinde AKUT tanıtım standını ziyaret eden, Türkiye’deki enkaz kaldırmada ve çeşitli amaçlarla kullanılan hava yastığı üreticisi Denizlili sanayiciler AKUT Denizli ekibine bağışta bulundu. ÇAĞ-TEK firmasının sahiplerinden Abdullah Çobankaya AKUT Denizli ekibine kentsel arama kurtarma çalışmasında kullanılacak olan yaklaşık 70 tonluk beton blokları belli seviyeye kaldırarak kazazedeye anında müdahale imkanı sunan 3 adet çeşitli boylarda hava yastığı 1 adet silindirik hava yastığı kompresör ve jeneratörü bağışladı.
AKUT Denizli ekibi tarafından yapılan açıklamada, bağışlanan malzemelerin maddi anlamda ciddi karşılığı olduğu, AKUT’ta bu malzemeden çok az ekipte bulunduğu belirtilerek, "Türkiye'deki itfaiye, AFAD ve başka arama kurtarma kurumlarında bile çok nadir olan malzemeleri bağışlayan ÇAĞ-TEK firması yetkililerine teşekkür ederiz" denildi.