BBP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Efe, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, dershane borcunu ödeyemediği için intihar eden bir öğrenciyi örnek vermesine tepki gösterdi. Efe, “Denizli’de sanayicilerden bazıları borcunu ödeyemediği için intihar etti diye tekstil fabrikaları mı kapatıldı? Bu dershaneleri sen mi açtın ki kanunla kapatıyorsun?” dedi.
Genel Başkan Yardımcısı Efe, hükümetin Anadolu insanının büyük güçlüklerle açtığı dershaneleri kapatmak istemesini yanlış bulduklarını belirterek, “Hükümet kararlı görünüyor fakat BBP olarak biz yanlış buluyoruz. Diyoruz ki siz mi açtınız ki bu dershaneleri, yasayla kapatıyorsunuz? Gerçek anlamda eğitimin kalitesini yükseltmediğiniz gibi bir de özel sektörle sizin bu eksiliğini tamamlayan dershaneleri kapatmaya çalışıyorsunuz. Bu ileride çok derin yaralar açar, çünkü fırsat eşitliği olmayan bir ülkede yaşıyoruz. Bu Anadolu çocuklarının devlete uzanan kapısının kapatılacağını düşünüyoruz.” şeklinde konuştu.

'İYİ OLANI KAPATIP MİLLETİ KÖTÜYE MAHKÛM ETMEK İSTİYOR'

Başbakan Erdoğan’ın, dün akşam bir televizyon kanalında, intihar eden öğrencinin haberinin yayımlandığı gazete kupürünü göstermesini, “Kötü, emsal olmaz.” diye nitelendiren Efe, "Ferdi hadiseler yaşanmış bile olsa bunu birbiriyle bağlantılı görmüyoruz. Böyle baktığınızda, Denizli’de birçok fabrika sahibi borçlarını ödeyemeyip intihar ettiğinde, siz tekstil fabrikalarını mı kapattınız? O zaman bu hükümet neredeydi ? Böyle bir gerekçeyle dershane kapatılır mı? Böyle bir olay, her sektörde olabilir. Hükümet, kendi okullarının kalitesini yükselterek dershanelere ihtiyaç duymayacak hale getireceğine, iyi olanı kapatıp milleti kötüye mahkûm etmek istiyor. Meşveretle iş yaptıklarını söylüyorlar ancak millet, hükümetin düşündüğü gibi düşünmüyor." dedi.

'ŞEKER PANCARI ÜRETİMİNİ DESTEKLEMEK İÇİN PAMUK ÜRETİMİ YASAKLANIR MI?'

Hükümetin, dershaneleri zorunlu olarak özel okullara dönüştürme çalışmasının ekonomi kurallarıyla hiçbir ilgisi olmayacağını savunan Mehmet Efe, şunları kaydetti: “Özel okulu teşvik edeceklerini söylüyorlar ancak bir türlü vatandaşın önünü açacak teşvik nedir, açıklanmıyor. Üstelik teşvik olsa bile kapatmayla, yasaklamayla bir teşvik olmaz. Eğer gerçekten özel okulları destekleyecekse bu, dershane kapatmakla olmamalı. Şeker pancarını desteklemek istiyorsa pamuk üretimi yasaklanamaz. Sen pancarı cazip hale getirecek teşvik verirsin, insanlar doğal olarak pamuktan pancara geçer. Hükümet hele eroin kullanılıyormuş gibi özel sektör tarafından binbir emeklerle, milletin dişinden arttırarak güçlükle açtığı bu kurumların kapatılmasını Anadolu insanına izah edemeyeceği gibi matematik, fen gibi dersleri yasaklamasını dünyada hiç kimseye açıklayamaz. Dünyaya komik durumuna düşer.”