Türkiye’nin en genç teknokentlerinden biri olmasına rağmen, kısa sürede üniversitenin sanayiye açılmasında, sanayinin de üniversiteye ulaşmasında önemli bir görev üstlenen PAÜ Teknokent kendi yaşdaşları arasında 4.sıraya yükselmeyi başardı. PAÜ Teknokent Genel Müdürü Doç.Dr.Hasalettin Deligöz, hafta sonun basın mensuplarını ağırlayarak yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. PAÜ Teknokent binasında düzenlenen toplantıya, Basın İlan Kurumu (BİK) Denizli Şube Müdürü Halit Peltek, Denizli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Önder Varol ve basın mensupları katıldı. 2001 yılında çıkarılan kanunla kurulan teknokentlerin üniversiteler ile sanayicileri buluşturduğunu belirten Doç.Dr.Hasalettin Deligöz, bugüne kadar 49 teknokentin kurulduğunu, bunlardan 34’ünün faaliyet gösterdiğini söyledi. 
Denizli’deki PAÜ Teknokent’in yeni fikir ve buluş sahiplerinin başarılı olabilmesi için uygun bir çalışma ortamını sağladığını, üniversite-sanayici işbirliğinin uygulama merkezi haline geldiğini belirten Doç.Dr.Deligöz, “Sanayiciler, üniversitelerdeki teknoketleri AR-GE merkezi olarak kullanabildiği gibi, hocalar da şirket kurup ürettiği ürünün patentini alarak ticarete atabiliyor” dedi. Yıllardır üniversite-sanayi işbirliğinin sağlanamamasının en büyük ızdırap olduğunu kaydeden Deligöz, “Şu anda başarılı örnekler birer birer ortaya çıkıyor. Rol model teknokentler ve girişimci firmalar ortaya çıkıyor. PAÜ Teknokent Ege Bölgesi’nde ADIM Üniversiteleri denen ve Muğla’dan Balıkesir’e kadar uzanan bölgede tek” dedi.
İlginç fikirlere bakanlıkların destek verdiğini belirten PAÜ Teknokent Genel Müdürü Doç.Dr.Hasalettin Deligöz, “PAÜ Teknokent olarak kısa sürede önemli başarılar sağladık. Bu, Denizli sanayisi ve üniversitenin gücünden kaynaklanıyor. Katma değer oluşturmamız gerekiyor. Dünyadaki 3 bornozdan 2’sini biz üretiyoruz ama bir markamız yok” dedi. Türkiye’de teknokentler dışında 134 AR-GE merkezinin bulunduğunu ifade eden Hasalettin Deligöz, “İthalatın önünün kesilmesi için yeni proje ve fikirlere ihtiyaç var. Bu yüzden yeni proje ve fikirler bekleniyor. Değişmemiz gerekiyor. Tüm dünyada büyük bir değişim yaşanıyor” dedi. Tarım toplumundan sanayi toplumuna, sanayi toplumundan da bilgi toplumuna geçildiğini kaydeden Deligöz, “Bilgi toplumundan kültür toplumuna doğru bir gidiş var. Türkiye uydu yapabilen dünyadaki 25 ülkeden biri. Hedef 2023 yılında yüzde 75 oranında bilgisayar okur yazar oranına ulaşmak. Bu hedeflere ulaşmanın tek yolu da, yeni fikirler ve projelerin oluşturulması” dedi.
Yeni fikir ve yeni buluşlara maddi imkanların sağlandığını, bu konuda da teknokentlerin büyük bir fırsat olduğunu kaydeden PAÜ Teknokent Genel Müdürü Doç.Dr.Hasalettin Deligöz, “Sadece teknolojik değil, her konuda fikir ve projeler değerlendiriliyor. Artık ‘Ne iş olursa yaparım’ dönemi bitti. ‘Ben bu işi yaparım’ dönemi var. Teknokentlerin kapısı herkese açık. 62 şirketin üniversite-sanayi işbirliğini sağladık” dedi.
PAÜ Teknokent Genel Müdürü Hasalettin Deligöz, toplantının ardından, basın mensuplarına teknokent binasını gezdirerek çalışmalar hakkında bilgi verdi.