Sanayi esnafı, Denizli’nin gün geçtikçe gelişen bir şehir haline geldiğini ve bu gelişmişlikle şehrin içerisinde kalan 3.Sanayi sitesine, ulaşımda toplu taşıma araçlarının kullanılamadığını belirtti.
3.Sanayi esnafları ile görüştüğümüzde “Sanayi sitemizin büyük bir alana sahip olması ve iş yerlerinin gün geçtikçe çoğalması, buna bağlı olarak çalışanlar da arttı. Ulaşım konusunda özellikle çıraklarımız büyük sıkıntılar çekiyor. Bu sıkıntılar kış aylarında daha çok yaşanıyor. Site içerisinde ulaşım aracı olarak sadece hat minibüsü var. Bu da yeterli olmadığı gibi sınırlı güzergahta geçtiğinden gideceğimiz noktalara çoğu zaman yürüyerek gitmek zorunda kalıyoruz.”dedi.
Çalışanlarının çoğunun çırak olması, bunların işe geliş gidişlerde genelde iki araç kullanmaları kendilerini maddi olarak zorladığını belirten sanayi esnafı, “Zaten çırakların aldıkları ücret en az seviyede, bunu da ulaşım için kullanmak zorunda kalıyorlar. Maddi açıdan zorlanmamak için evlerinden merkeze kadar otobüsle gelip oradan sanayiye yürüyerek geliyorlar. Kış aylarında yağmur ve karın yağdığı günlerde zorluklar üst seviyeye çıkıyor.” dedi
3. Sanayi esnafı bu konuda Büyükşehir Belediye yetkililerinden yardım beklediklerini, belediyenin sunacak olduğu aktarmalı sistemle hem maddi konuda hem de vakit konusunda ulaşımdan faydalanabileceklerini söyledi.