Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Daire Başkan Vekili Soner Erkek başkanlığındaki 40 kişilik heyet, Denizli Organize Sanayi Bölgesi’ni ziyaret etti.
Denizli Organize Sanayi Bölgesi Konferans Salonu’nda düzenlenen toplantıya, Vali Abdülkadir Demir, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Sanayi Bölgeleri Genel Müdürlüğü Daire Başkan Vekili Soner Erkek, Şube Müdürü Zeki Öztürk, Honaz Kaymakamı Turgut Gülen, Honaz Belediye Başkanı Turgut Devecioğlu, Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Gültekin Okay Salgar, Deri OSB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Güran, Mermerciler Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Himmet Çelikkol, Denizli OSB Yönetim Kurulu Başkanı Abdülkadir Uslu, DOSB Yönetim Kurulu Üyeleri katıldı.
Toplantıda Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Sanayi Bölgeleri Genel Müdürlüğü Daire Başkan Vekili Soner Erkek, Denizli’de faaliyette bulunan ve faaliyete geçecek olan OSB’lerle ilgili yetkililerden bilgi aldı. Denizli OSB Bölge Müdürü Tanju Beştaş, bölgeyi tanıtan bir brifing verdi.
Toplantıda Vali Abdülkadir Demir, ziyaretten dolayı memnun olduklarını belirterek, “Denizli’de şu anda kağıt üzerinde 6 tane organize sanayi bölgesi görünüyor ama bunlardan maalesef sadece şu anda içinde bulunduğumuz Denizli Organize Sanayi Bölgesi faaliyette. Burası 4 milyon 500 bin metrekarelik bir alana sahip ve her geçen gün genişleme çabası içerisinde. Denizli Organize Sanayi Bölgesi’nin Türkiye’de ilk başlayan 4 Organize Sanayi Bölgesi’nden bir tanesi olması Denizli’deki sanayi kültürünün temelini göstermesi açısından bizim için çok önemli. Arkadaşlarımız burada çok büyük bir çaba ve gayret göstermişler. Biz de gururla iftihar ediyoruz. Büyük ümitlerle Çardak Özdemir Sabancı Organize Sanayi Bölgesi kurulmuş. Burası da yaklaşık 3.500.000 metrekarelik bir alan, ancak oraya bir yatırımcı gelmemiş. Hükümetimizin son teşvik uygulamasıyla ile birlikte öncelikli ve stratejik sektörlerde Denizli’de önemli gelişmeler oluyor. Bu kapsamda da burada müracaat olacağına inanıyoruz” dedi.
İki gün boyunca Denizli’de kalan heyet, bölgemizde bulunan Kreş, İtfaiye, Spor Kompleksi ve Arıtma Tesisi’nde de incelemelerde bulundu.