Denizli'de bir hazır beton firmasının şoförlüğünü yapan 40 yaşındaki Osman Kaykaç, bir başkası tarafından kimliği kullanılarak hazırlanan sahte ehliyet yüzünden hayatı değişti. Sahtekarlığı ispatladığı halde el koyulan ehliyetini geri almak için halen mücadele ettiğini belirten Kaykaç, işinden olduğu için zor günler geçirdiğini ifade ederek, "Benim mağduriyetim ne olacak? Ailem perişan oldu" dedi.

Geçen 9 Nisan'da bir yol denetiminde durdurulan evli ve iki çocuk babası Osman Kaykaç'ın ehliyetine, trafik kurallarına uymadığı gerekçesiyle el konuldu. Olayı araştırınca işin aslını öğrendiğini belirten ve başına gelenleri anlatan Kaykaç, "Geçtiğimiz 28 Mart'ta Adana'da alkollü bir sürücü, polis kontrolüne takılmış. Polisin 'dur' ihtarına uymayan sürücü kaçmış ve bir süre sonra da otomobiliyle kaldırıma çıkınca yakalanmış. Bu sürücüye 800 lira para cezası kesilip, ehliyetine el konulmuş. 9 Nisan'da da Sarayköy'de polis ekipleri beni durdurdu ve ehliyetime el koydular. Üstelik sahtekarlıkla suçlandım. 'Senin ehliyetin Adana'da alınmış, trafik suçu işlemişsin' dediler. Sonra beni Emniyet Müdürlüğü'ne götürdüler ve ifademi aldılar. Adana'da ehliyete el konulduğu tarihte Denizli'de işyerimde olduğumu kanıtladım. Ben mücadelemi verirken, işveren de beni işten attı. Sonra Adana'daki ehliyetin sahte olduğu ortaya çıktı. Asliye Hukuk Mahkemesi'ne dava açtım, el konulan ehliyetimi istedim. Adana'da adıma düzenlenen sahte ehliyetin sahibi hakkında da dava açıldığı için benim açtığım davayla, Adana'da açılan davaya birleştirildi. Bu arada işsiz olduğumu söyleyip, ehliyetimi geri istedim. Vali, Emniyet Müdürü hepsinin kapısını çaldım, sonuç alamadım. Bana, Adana'daki davanın ardından ehliyetimi alabileceğim söyleniyor. Perişan oldum" dedi. 

Davanın ne zaman sonuçlanacağını belli olmadığını aktaran Osman Kaykaç, "Ailem zor durumda kaldı. Ehliyetim olmadığı için mesleğimi yapma ve iş bulma şansım yok" diyerek sıkıntısını dile getirdi.


DHA