Toplantıda, makine imalatı yapan sanayicilere seslenen AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, “Dünya küresel bir pazar. Denizli sanayicisinin dünya pazarında rekabet edebilmesi için her zaman üzerimize düşen görevi yapmak bizim temel görevimiz. Bu nedenle organize sanayi bölgelerimize destek olmak ve beklentilerine cevap vermek durumundayız. Bilindiği gibi Çardak Organize Sanayi Bölgesi’ne ilişkin yapılması gerekenler var. Bunları hızlıca hep birlikte tamamlamak için gayret ediyoruz. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık’tan destek sözünü aldık. Bende 32 yıldır metal sanayisi sektöründe çalıştım. Sizlerin sorunlarını çok iyi anlıyorum. Bu sorunların çözülmesi ve Denizlili makine imalatçılarının Ankara’da tanıtılması ve temsili ile ilgili elimden gelenin en iyisini yapacağım. Organize sanayi bölgeleri demek, istihdam demektir. Yeni istihdam kapıları açmak için çalışmak da bizim görevimizdir.” diye konuştu.
 
Daha önce Salihağa, Çardak OSB, Deri İhtisas OSB gibi alternatifleri değerlendirdiklerini belirten sanayiciler, yaptıkları üretimin niteliğinden ötürü, toz olmayan ve şehirdeki küçük imalatçılara ve tedarikçilere yakın bir yer taleplerinin olduğunu ilettiler. Makine imalatçıları büyüyemediklerinden yakınırken sebep olarak şehre yakın olan arsa fiyatlarının yüksek olmasından kaynaklı makine yatırımı yapmadıklarını gösterdiler. İmalatçıların bu şikayetlerinin üzerine Tin yerin ayarlanması halinde, fabrika inşaatları için TOKİ ile işbirliği yapılabileceğini belirtti ve “Organize sanayi bölgelerinde inşaat ile ilgili şimdilik netleşen bir destek yok. Ama TOKİ ile işbirliği ile yapıp inşaatlarda uzun vadeli ödeme imkanı sağlayarak, sizleri finansal anlamda rahatlatacağımıza inanıyorum” dedi.
 
Makine imalat sektörünün Türkiye ihracatının yüzde 9'luk payını karşıladığını dile getiren Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci, “Başta Bakanımız Nihat Zeybekci olmak üzere Sayın Milletvekilimiz Şahin Tin, biz sanayicilere çok büyük destek verdi. Sıkıntılarımızla yakından ilgilendi. Makine imalatçıları için yurt içi ve yurt dışında birçok geziler yaptık. Fikir alışverişlerinde bulunduk. Yer için Gürlek Bölgesi’nin uygun olacağı kanaatindeyiz. Makine İhtisas Organize Sanayi Bölgesi kurulduğu zaman Denizli’nin sadece tarımda, tekstilde ileri olmadığını herkes görecek.Alan hakkındaki kesin karar, kurulan öncü ekibin yapacağı çalışmalar sonucunda verilecek. ” dedi.