MHP Merkezefendi Belediye Başkan Adayı Nihat Yeniyol, ilçede kuracakları alternatif tıp merkezi ile Türkiye’de ilke imza atacaklarını söyledi. Yeniyol, “Denizli’miz de bu hizmet ile sağlık alanında da ön plana çıkacak” dedi.

MHP Merkezefendi Belediye Başkan Adayı Nihat Yeniyol, Merkezefendi’ye adını veren büyük ve öncü tıp aliminin vizyon ve misyonunu yaşatan tıp dünyasına yeni tedavi çözümler getirmeyi amaçlayan Alternatif Tıp Merkezi projesini açıkladı. 
Proje ile ilçe ve ülkemize önemli katkılar sağlamayı amaçlayan Yeniyol, “En büyük hedeflerimizden biri Merkezefendi’de tamamlayıcı tıp merkezi belediye tarafından açılacak. Böylelikle Türkiye’de bir ilke imza atılmış olacak” dedi. Yeniyol, “Kimyasal maddeler özelliklerine göre istenilen dozda kullanılırsa ilaç, aşırı dozda kullanılırsa zehir özelliği taşımaktadır. Ancak istenen dozda kullanılsa dahi bazen yan etkisi olmakta, bazı organlarda hasara neden olabilmektedir. Bu nedenle tamamlayıcı tıp merkezinde akapunktur, fitoterapi, manuel terapi, hidroterapi, bölümler olacaktır. Bu hizmetler ücretsiz, ya da maliyetine sadece hizmet amaçlı sunulacaktır” dedi.

Fitoterapide (bitki tedavisi)nde Denizli ve çevresinde yetişen tedavi edici bitkilerin kullanılacağını açıklayan Yeniyol, “Denizli ve çevresinde yetişen bitkiler ile ilgili bilimsel çalışmaların yapılıp tıpta kullanılmasının önü açılacaktır. Böylece hem sağlık alanında kullanılacak, hem de ekonomik destek olunacaktır. Türkiye’deki, tamamlayıcı tıp konusunda başarılı hekimler bu merkezde toplanılacak, sadece Denizli’ye değil, Türkiye’ye hizmet veren bir merkez olacaktır. Denizli’miz de bu hizmet ile sağlık alanında da ön plana çıkacak” dedi. 

Acil kan hattı veri merkezi projesi ile ilgili de bilgiler veren Yeniyol, “Vatandaş odaklı hazırlanan projelerimiz içinde en önemlisi olarak nitelendirdiğimiz acil kan hattı projemiz var. Belediye bünyesinde kurulacak acil kan hattı ve veri tabanı ile acil kana ihtiyacı olan vatandaşlara yardımcı olacağız. Acil kana ihtiyacı olan vatandaşımız ile gönüllü kan bağışçısını buluşturacağız. Acil kan ihtiyacı sebebi ile acil kan hattını arayan hasta ve hasta yakınlarına en kısa zamanda dönüş yapılacak. Kan bağışlama gönüllü hemşehrimizi bulundukları yerden belediyemiz araçları ile 7 gün 24 saat alınıp kan verilecek merkeze ulaştırılacak ve kan bağışından sonra tekrar istediği yere bırakılacaktır.