ADANA (CİHAN)- Adana’da, Sağlık Bakanlığına bağlı hastane ve sağlık birimleri, özel ve üniversite hastanelerinde kaliteden sorumlu sağlık çalışanları, “Sağlıkta Performans ve Kalite Yönergesi Değişikliği ve Hizmet Kalite Standartları” konulu eğitimden geçirildi.
Sağlık Bakanlığı Acil Sağlık Hizmetleri Adana Bölge Eğitim Merkezi’nde 2 gün süreli “Sağlıkta Performans ve Kalite Yönergesi Değişikliği ve Hizmet Kalite Standartları” konulu eğitim verildi. Sağlık Müdür Yardımcısı, İl Performans ve Kalite Koordinatörü Hanifi Aktaş, hizmet kalite standartları eğitimindeki amacın, sağlık hizmetlerinin iyileştirilmesi, kaliteli ve verimli sağlık hizmet sunumunun sağlanması olduğunu söyledi. Aktaş, “Sağlık hizmetlerinin iyileştirilmesi, kaliteli ve verimli sağlık hizmet sunumunun sağlanması amacıyla bu eğitim verildi. Kamu kurum ve kuruluşlarında belirlenen yeni hizmet kalite standartları, il genelindeki kalite yönetimi uygulamalarındaki gelişmeler, bilgi ve birikimlerin paylaşılması sağlandı. Hastanelerimizin kalite çalışanlarının katılımı ile gerçekleşen eğitim çok verimli geçti ve amacına ulaştı.” dedi.

KİMLER KATILDI
“Hizmet Kalite Standartları Eğitimi”ne, Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Çukurova Dr. Aşkım Tüfekçi, Adana Devlet, Göğüs Hastalıkları, Doğum ve Çocuk Bakımevi, Ruh Sağlığı Hastalıkları Hastanesi, Kozan, Ceyhan, İmamoğlu, Pozantı, Tufanbeyli ve Karaisalı Devlet Hastanelerinde görev yapan kaliteden sorumlu başhekim yardımcıları, kalite yönetim direktörleri, kalite yönetim birimi çalışanları katıldı.
Sağlık Müdür Yardımcısı Hanifi Aktaş “Sağlıkta performans ve kalite yönergesi, Hastane Değerlendirme Süreci, HKS metodolojisi, laboratuvar hizmetleri, transfüzyon güvenliği, hasta güvenliğinin hukuki boyutu ve indikatör yönetimi”, Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Dudu Uçar Dede “Güvenli cerrahi ve el hijyeni”, Sağlık Müdürlüğünden Dr. Hülya Ören “Stok yönetimi”, Celile Öztürk “Atık yönetimi, çalışan güvenliği (hasta ve çalışan güvenliği yönetmeliği) ve güvenli raporlama sistemi”, Dilek Ağır “renkli kodlar, memnuniyet anketleri ve görüşler, HKS kapsamında dokümantasyon, hasta kayıtları ve dosyaları, yeter başarı ise hasta güvenliğinde iletişim, hastaların doğru tanımlanması, İlaç güvenliği ve düşmelerin önlenmesi konularında eğitim vererek katılımcıların sorularını yanıtladı. CİHAN