Denizli Belediyesi'nin kapalı pazaryeri projeleri hız kesmenden devam ediyor. 10 yıl önce İncilipınar Kapalı Pazaryeri yapımıyla başlayan kapalı pazar yerleri dönemi, şehrin farklı bölgelerine kazandırılan modern semt pazarlarıyla kesintisiz devam ediyor. 
Bugüne kadar, İncilipınar, Karaman, Sevindik, Yenişehir, Mehmet Akif Ersoy, Anafartalar, Fatih, Kayıhan, Cankurtaran ve Karşıyaka'da kapalı pazaryerleri tamamlanıp hizmete sunuldu. Öte yandan kısa süre sonra hizmet vermeye başlayacak olan Merkezefendi Kapalı Pazaryeri'nde de sona gelindi. 

YAŞAM MERKEZİ GİBİ

Denizli Belediyesi'nin kapalı pazaryerleri, bir yaşam merkezini andırıyor. Pazaryeri kompleksi, sadece alış veriş imkanı sunmakla kalmayıp, bölge insanının yaşamını olumlu etkileyecek güzellikte yenilikleri de içeriyor. Bilgi evleri ve kurs merkezleri kapalı pazaryerlerinin bir kısmında yer alarak, bölgedeki çocukların gelişimine olumlu katkı sunuyor. Çocuklar bu merkezlerde boş zamanlarını en iyi şekilde değerlendirerek geleceğe hazırlanıyor. Bu pazaryerlerinde mahalle sakinlerinin bir araya gelebilecekleri toplantı salonları da bulunuyor. Bilgilendirme amaçlı düzenlenen birçok toplantı, seminer ve etkinlikler burada sağlıklı ve sıcak bir ortamda veriliyor. 
Bu mekanlar, aile ekonomisine katkı sağlamak için oluşturulan el emeği sergilerine ev sahipliği yaparken, pazar kurulmadığı günlerde mahallelinin otopark ihtiyacını da karşılıyor. Böylece, kaldırım ve yol kenarlarına park edilen araçlar kapalı pazaryerine park edilerek trafik rahatlatılıyor. Söz konusu alanlar, mevlit, aşure ve lokma dağıtımı gibi durumlarda vatandaşların ihtiyacını karşılarken Kurban Bayramı süresince de kurban kesim yeri olarak hizmet veriyor. Belediye kapalı pazaryerleri doğal afet durumlarında toplanma alanları olarak da kullanılabilecek.