Muğla’da Rus turistleri taşıyan tur otobüsünün şarampole yuvarlanması sonucu 12 kişi çeşitli yerlerinden yaralandı.
Edinilen bilgilere göre, Antalya’dan Marmaris’e gelen ve Rus turistleri taşıyan Ayhan B. yönetimindeki 48 M 8600 plakalı otobüs, içinde bulunduğu yaklaşık 40 Rus turist ile Köyceğiz Döğüşbelen mevkiine geldiğinde kontrolden çıktı. Yolun sol tarafındaki şarampole yuvarlanan otobüs yan yatarak durabildi.
Kazada; Vera Sikorskova, (53), Piwal Sikorsky (53), Ludmilla Safanova (52), İlya Kalinin (27), Ekaterina Eframova (27), Maria Chernova (27), Ludmyla Michenko (59), Colina Dobrowosky (6) ile kimliği belirlemeyen 3 Rus turist ile Türk rehber Bedi Dalgıç yaralandı. Yaralılar olay yerine çağrılan 112 Acil Servis ekipleri tarafından yapılan ilk müdahalenin ardından Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Özel Yücelen hastanesinde tedavi altına alındı. Yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.
Rus turistleri taşıyan tur otobüsünün Antalya’dan Marmaris’e geldiği ve Marmaris’ten Ortaca’nın İztuzu Sahilinde tekne turuna katılacakları öğrenildi. Kaza sonrası kazayı yara almadan atlatan Rus turistler Gökova Bölge Trafik İstasyon Amirliğinden başka bir otobüs ile gidecekleri yere taşındılar.