Rotary 2440. Bölge Başkanı Esat Kardıçalı, Rotary kulüplerinin yeni dönemde “Hizmet Yoluyla Barış” teması, yerine “Rotary ile Yaşamları Değiştirin” temasıyla çalışmalarına devam edeceğini söyledi. Bölge Başkanı Kardıçalı, Denizli Gazeteciler Cemiyeti Basın Merkezi’nde Halkla İlişkiler Komite Başkanı Nedim Atilla, 11. Gurup Başkan Yardımcısı Hüseyin Pakdoğan, 2440. Bölge Halkla İlişkiler Komite Üyesi Akgün Değirmencioğlu, Aydın, Muğla, Denizli rotary kulüp başkanları ve rotaract kulüp başkanları ile birlikte basın toplantısı düzenledi. Rotary temalarının her yıl değişse de Rotary’ de esas olan “Kendinden Önce Hizmet” anlayışının hiç değişmediğini ifade eden Kardıçalı, “Dünyanın en büyük sivil toplum kuruluşu olan Rotary, yaklaşık bir milyon iki yüz bin üyesi ve yaklaşık otuz dört bin kulübü ile dünyanın 200 ülkesinde topluma hizmet projeleri gerçekleştirmektedir. Rotary Birleşmiş Milletler Örgütünde temsil edilmektedir. Türkiye’de şu anda yaklaşık 6 bin rotaryen bulunmaktadır.” Dedi.
Verdiğimizden fazlasını aldık
Rotary kulüplerinin kurulu bulundukları illerde ve ülkelerde çok başarılı büyük bütçeli, çok özel projeleri başarı ile hayata geçirerek uyguladığını anlatan Kardıçalı, “Rotary 1917 yılında dünyada “Barış” a hizmet için bir vakıf kurmuştur. Bu vakıf zaman içinde çok kuvvetlendi ve çok gelişti. O günden beri biz Türk Rotaryenleri olarak bu vakfa aidatlar ve bağışlarla yaklaşık üç milyon dolar ödedik;  bunun karşılığında Rotary Vakfından yapmış olduğumuz hizmet projeleri için tam 22 milyon dolar sağladık. Yani bir koyduk yaklaşık yedi aldık. Bununla ülkemize yararlı birçok hizmet projesi gerçekleştirdik. Türk Rotary’si olarak Sağlık Bakanlığı ile işbirliği içerisinden ülkemizden çocuk felci hastalığını yok ettik. 1987 başladığımız bu projede, yaklaşık 12 milyon dolarlık bir harcama ile Türkiye’deki tüm beş yaşına kadar olan çocukları aşıladık ve  Dünya Sağlık Örgütü ülkemizi 2001 yılında çocuk felci virüsünden arındırılmış ülke ilan etti.” Dedi.
Rotary ormanı kurulacak
Rotary kulüpleri olarak bölgede 10 bin fidanlık ‘Rotary Ormanı’ oluşturmak için çalışma başlattıklarını ifade eden Kardıçalı, “Bu çalışmada Ege Orman Vakfıyla işbirliği yapıyoruz. Ege Orman Vakfı Ildır mevkiinde bir bölgeyi bu maksatla tarafımıza tahsis etti. Bu proje için özel bir finansman çalışması yapmayacağız. Her kulübümüz gönüllerinden geldiği kadar EGE Orman Vakfı’ndan “Rotary Ormanı” için temin edecekleri fidan sertifikası alacak. Böylelikle 31 Mart 2014’e kadar toplanan bu fidanlar bir defada dikilecek. Ormanımız oluşturulacak. Bu yıl yepyeni ve uzun yıllar sürdürebilmeyi umut ettiğimiz yeni bir projeyi “Rotary Sağlık Şenliği” projemizi başlatmak istiyoruz. İzmir’ de yapacak olduğumuz bu etkinliğe Denizli ve Aydın Rotary kulüpleri de katılacaklar ve elde ettikleri bilgiler ışığında sağlık projemizin benzerini Denizli’de de gerçekleştirmeyi planlamaktadırlar. İzmir’imizin EXPO adaylığı konusu “Herkes için Sağlık” sloganına uyumlu olarak, onu destekleyebilecek ve bugün  dünyada “Hayat Uzatma” sloganı altında yapılan çalışmalardan esinlenerek uluslararası bir sempozyum yaparak yaşadığımız topluma faydalı olmayı amaçlıyoruz. Bölge olarak önem vermek istediğimiz diğer bir husus bölgemizde bir Afet Barınak Paketi Lojistik Merkezi oluşturmaktır” Diye konuştu.