Denizli Honaz İlçesi'nde geçtiğimiz günlerde  vahşet dolu bir gün yaşanmıştı. İlçeye bağlı Kocabaş mahallesinde Roman olan 15 yaşında İnce Ali İnci, Hürriyet Mahallesi'ndeki 62 yaşındaki Y.K'ya ait evin bahçesinden  demir hırsızlığı yaptığı iddia edildi.  Durumu fark eden Y.K'da  tabancayla ateş açınca, Ali İnci,  vuruldu. Olay yerine çağrılan ambulans İnci'nin hayatını kaybettiğini belirledi. Y.K. gözaltına alındı.  Hırsızlık sonucu açılan ateşte hayatını kaybeden gencin Roman arkadaşları ve ailesi,  olay yerine giderek Y.K'ya ait ev olmak üzere 4 evi ateşe verdi.  Evleri taşlamaya başladı. Yanlarında getirdikleri av tüfekleriyle çevreye ateş açıldı. Yerli halkın oturduğu mahallede vatandaşlarda saldırıyı görünce grubun üzerine gitti. İki grup arasında kavga ve büyük bir karmaşa, gerilim yaşandı. Olayları  Jandarma, Polis ekipleri ve çevik kuvvet ekiplerince büyük girişimler sonucu  yatıştırdı. Halen bölgede ciddi güvenlik önlemleri var. 

ROMANLER VALİ'Yİ ZİYARET ETTİ,
Olaylar sonrası Romenler Federasyonu Başkanı Ahmet Çokyaşar,  4 Ocak günü Honaz İlçesi Kocabaş Mahallesi’nde meydana gelen olayda vefat eden İnce Ali İnci'nin babası ve yakınları ile birlikte Vali Şükrü Kocatepe’yi ziyaret etti.
Ziyarette, Kocabaş Mahallesi’nde yaşanan talihsiz olayların değerlendirmesi yapılarak benzer olayların yaşanmaması, Kocabaş Mahallesi ile ilgili olumsuz algıların sonlandırılması amacıyla yapılabilecek çalışmalar hakkında görüşler tespit edildi.
Romenler Federasyonu Başkanı Ahmet Çokyaşar, Mahalle halkının durumlarının iyileştirilmesi ve topluma kazandırılması için Vali Kocatepe'den destek istedi. Çokyaşar, bu  tür çalışmalara Federasyon olarak destek vereceklerini ifade etti.
Vali Şükrü Kocatepe'de  öncelikle İnce Ali İnci’nin babası Kamil İnci’ye başsağlığı diledi. Ayrıca Kocabaş Mahallesi’nin Denizli’nin bir parçası olduğunu, orada yaşayanların hemşehri ve bu ülkenin vatandaşı olduklarını hissetmelerini istedi. Kocatepe,  ihtiyaç duydukları her konuda devlet ve yerel imkânların kendilerine eksiksiz sunulacağını belirterek, mahalle halkının da kendilerini olumsuz yönlere sevk etmek, kötü amaçla kullanmak isteyenlere fırsat vermemeleri gerektiğini ifade etti.