Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, bir yıl içinde 70 milyon liralık yatırım yaptıklarını söyledi. Bağcı, PAÜ Sosyal Tesisleri'nde düzenlediği basın toplantısında, Bologna Deklarasyonu'na atılan imza kapsamında Türk yüksek öğretim sisteminin Avrupa Birliği (AB)'nin eğitim programlarına uygun plan ve programlar yaptığını belirtti.

Üniversitelerin kendi müfredat programlarını AB ülkelerinin üniversiteleri, enstitüleri ve diğer yüksek öğretim kurumlarının ders programlarıyla eşleştirmek gibi bir durumla karşı karşıya olduğunu vurgulayan Rektör Bağcı, “PAÜ, Türkiye'den diploma eki etiketi almaya hak kazandı. Üniversitelerimizden mezun olan öğrencilerin diploması, AB ülkelerinin üniversitelerinden mezun olanlarınkiyle eşdeğer. Bu da PAÜ'nün dünya üniversitesi, uluslararası üniversite olma yolunda akademik anlamda çok önemli bir adım.” dedi.

PAÜ’ye bir yıl içinde 70 milyon liralık yatırım yaparak dünya üniversitelerinin arasında yer almak için altyapısını hazırladıklarını belirten Prof. Dr. Bağcı, “Üniversitemizin bütçesi. her yıl Denizli milletvekillerimizin desteğiyle yüzde 30 oranında artıyor. Fiziki yatırımlarının yanında bilimsel makale üretimi, bölümüne göre Türkiye’de 20 ile 30 arasında değişiyor.” diye konuştu.