Aynur Akdemir; “Türk kadını her zaman cesur ve kararlı adımlar atarak haksızlık karşısında mücadele etmiştir” dedi.

Akdemir, Mesajının devamında şunları söyledi: “İleri demokrasinin vazgeçilmez unsuru kadın hakları ve kadınların sosyal ve ekonomik katılımlarını en geniş manada hayata geçirme kararlılığımızdır. Türkiye AK Parti iktidarıyla kadınları ve gençleri merkeze alan vizyoner ve kararlı bir duruş ortaya koymuştur. Kadınlara pozitif ayrımcılık hakkı tanımıştır. Dünya kadınları çileye terkederken Türkiye olarak biz mazlum coğrafyamızın tertemiz insanları, kadınlarımıza her zaman şefkat elimizi uzattık ve uzatmaya devam ediyoruz. Bugün Suriye’de yaşanan insanlık dramı hepimizin canını acıtıyor. Orada katledilen masum anaların çocukların kötü şartlara maruz bırakılan kız çocuklarının acısını yüreğimizde hissediyoruz. Bu nedenle bölgede yaşanan savaşın kadınlarımızı ne kadar etkilediğine bir kez daha dikkati çekmek istiyorum. 
Sadece savaş bölgelerinde değil, savaş nedeniyle ülkelerinden göç etmek zorunda bırakılan kadınların verdiği yaşam mücadelesi ise ayrı bir ibret hikayesidir. Bizler bu manada ülkemize göç eden, ailelerini savaşta kaybeden, çocuklarıyla yaşam mücadelesi veren kadınlarımızın her zaman yanındayız. Böylesi acılar yaşanırken dünya ülkelerinin kadınlara yönelik iyi şeyler yaptığını söylemeleri ise çok trajikomiktir. 
Kadınlara yönelik her türlü ayrımcılık çağdışıdır. Şiddet ise insanlık suçudur. Kadınları ikinci sınıf gören onları aşağılayan kılık kıyafetine rengine inancına göre ayıran her türlü zihniyet asla kabul edilemez. Öyle kutsal bir dine sahibiz ki peygamberimiz Hz. Muhammed ( S.A.V. ) veda hutbesinde bile kadınlara verilen değeri şu ifadeleriyle özetlemiştir. “ Ey İnsanlar Kadınların haklarını gözetmenizi ve bu hususta Allah’tan korkmanızı tavsiye ederim. Sizin kadınlar üzerinde hakkınız kadınların da sizin üzeriniz de hakkı vardır.”
Bu duygularla kadının statüsünün daha da güçlü olduğu bir Türkiye’de gelecek hedeflerimize daha hızlı ilerleyeceğimiz, insanlık için barışın ve huzurun, adaletin ve sevginin çoğalmasına vesile olmasına temenni ediyor, 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutluyorum.”