ADANA (CİHAN)- Adana Emniyet Müdürlüğü, yaz aylarında hırsızlık olaylarının artması nedeniyle, vatandaşları broşürler ve internet sitesi aracılığıyla uyarıyor.
    Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik(TDP) Büro Amirliği yetkilileri, tatilcilere, dönüşlerinde tatsız bir sürprizle karşılaşmamaları için hırsızlara karşı dikkatli olmaları ve gerekli tedbirleri almaları uyarısında bulundu. TDP ekipleri, mahalle mahalle gezerek evlere broşürler dağıtarak tatile gidecek vatandaşların gerekli tedbirleri almalarını istedi. Tatile gitmeyenlerinde sıcaklardan doyalı pencerelerini açık uyuduğunu belirten ekipler, "Açık balkon kapıları ve pencereler hırsızların arayıp da bulamadığı durumdur." uyarısında bulundu.
    Polisler dağıttıkları broşürlerde, evlerinden uzun süreli ayrılacak ailelerin, gazete, mektup ve benzeri diğer postalarını komşularının almasını sağlamaları isteniyor. Vatandaşların evlerine ucuz fiyatlarla satılan güvenlik sistemi kurdurmalarının önemli bir tedbir olacağı belirtiliyor.

Vatandaşların evden uzun süre ayrıldıklarında kapı komşularına adres ve telefon numarası bırakmaları, değerli eşya ve mücevherleri yanlarına almaları istenen broşürlerde, hırsızlığa karşı dikkat edilmesi gereken hususlarla ilgili şu bilgiler yer alıyor: Birinci katların balkon ve pencereleri demirlenirken diğer katlara merdiven vazifesi yapacak şekilde yapılmamalı. Evden ayrılmadan önce bir lamba açık ve kapı girişine bir ayakkabı bırakılabilir. Böylece evde bir şahsın olduğu izlenimini verilir. Değerli eşyalar kesinlikle yatak ve oturma odasında saklanmamalı. Kapıda çift kilit bulunmalı, apartman giriş kapısının dışarıdan aydınlatılması sağlanmalı. Küçük ekran televizyon, müzik seti ve çelik para kasası gibi eşyaların hırsızlar tarafından çarşaf veya battaniyeye sarılarak çalınacağı unutulmamalı. Bu şekilde eşya taşıyan şüpheli kişileri hemen polise bildirin. Yaz aylarında evinizin kapı ve penceresini açık bırakıp yatmayınız. Mutlaka açmanız gerekiyorsa değerli eşyanızı açıkta bırakmayınız. Apartman dahilinde komşunuza dahi gitseniz kapınızı kilitleyiniz. CİHAN