Uşak’ta Cuma günü hırsızlık şüphelilerini yakalamaya çalışan polis ekipleri ile çıkan arbede sırasında olayları yatıştırmak için çabalayan Kenan Kapısız, polis tabancasından çıkan merminin başına isabet etmesi sonucu ağır yaralandı. Kaldırıldığı İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde bütün müdahalelere rağmen hayatını kaybeden Kapısız, bugün toprağa verildi.

Kenan Kapısız’ın cenazesi sabah saatlerinde yakınları tarafından alınarak merkez Seher Camisi’ne getirildi. Kapısız’ın cenazesi, yapılan işlemlerin ardından tabuta konularak cenaze aracıyla Uşak Cemevi’ne götürüldü. Hiçbir taşkınlığın yaşanmadığı cenazeye bine yakın vatandaş katıldı. Kapısız’ın cenazesi Cemevi önünde kılanan cenaze namazının ardından Yeni Mezarlığa götürülerek toprağa verildi. Acılı eş Özlem Kapısız (30), “Olay günü eşim ve 4 çocuğumla birlikte annemleri ziyarete gitmiştik. Sokakta gürültüler olunca dışarıya baktık. Polisin ateş ettiğini gördük. Eşim Kenan evden çıkarak olayın büyümemesi için yardımcı olmaya gitti ve polis tarafından öldürüldü. Eşim daha polise dur demeye kalmadan polis elinde tabancayı eşimin kafasına doğrultup sıktı. Eşim kötülük yaşanmasın diyerek tartışmayı ayırmaya gitmişti. Hiçbir suçu yoktu. Kocamın kanı yerde kalsın istemiyorum. Hepsinden de şikayetçiyim. Bana yardımcı olun." dedi.

'KENAN KAPISIZ'IN HIRSIZLIKLA İLGİSİ YOKTUR'

Uşak Alevi Kültür Derneği Başkanı Fikret Sağdemir, 23 Kasım 2012 Cuma günü meydana gelen arbede ve olayda bir kişinin vurularak ölmesiyle ilgili açıklama yaptı. Adliye önündeki açıklamada Sağdemir, ölen Kenan Kapısız'ın, polislerin kovalamasına sebep olan hırsızlıkla ilgisi olmadığını söyledi.
Dernek Başkanı Sağdemir, şunları kaydetti: "Uşak İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Mehmet Akif Ersoy Mahallesi 5. Çam Sokak'ta bir hırsızlık olayına müdahale ederken tartışma çıkmış, bu sırada bir polisin silahından çıkan mermiyle Kenan Kapısız adlı arkadaşımız yaşamını yitirmiştir. Bu basın açıklamasını yapmamızın nedeni, basında rahmetli Kapısız'ın hırsızlık olayına karıştığı ve polise saldırdığı yönünde çıkan haberleri düzeltmek amacını gütmektedir. Polisin olay mahallinde hırsızlık şüphesiyle takip ettiği başka şahıslardır. Merhum Kenan Kapısız arkadaşımızın, olayla hiçbir ilgisi bulunmamaktadır. Kendisi Aybey Mahallesi TOKİ evlerinde oturmaktadır. Olayın meydana geldiği tarih ve saatte o mevkide oturan kayınvalidesinin evine ziyarete gitmiş, silah seslerini duyunca dışarıya çıkmış, olayı yatıştırmak ve tarafları ayırmak için çaba göstermiştir. Takip edilen şahıslarla polis arasında yaşanan arbede sonucu Komiser H.G.'nin silahı patlamış, Kenan arkadaşımız başından vurularak yaşamını yitirmiştir. Merhum arkadaşımız, çevresinde dürüstlüğüyle tanınmış, herkese yardım etmeyi hayat felsefesi edinmiş, tertemiz bir arkadaşımızdır. Uşak Alevi Kültür Derneği yönetimi olarak, olayı meydana geldiği andan beri sürekli takip etmekte ve Uşak İl Emniyet Müdürlüğü yetkilileriyle görüşmeler yapmaktayız. Onlar da merhum Kenan kardeşimizin hırsızlık, gasp ve polise mukavemet gibi hiçbir fiili harekette bulunmadığını doğrulamışlardır."