ANKARA (CİHAN)- Ankara’nın Polatlı ilçesinde, ilçe protokolü 5 Haziran Dünya Çevre Günü nedeniyle çevrenin önemine dikkat çekmek için temizlik yaptı.
Polatlı Kent Konseyi tarafından, 5 Haziran Dünya Çevre Günü kapsamında düzenlenen etkinlikte, Cumhuriyet Meydanı’nda katılımcılara tişört dağıtıldı. Daha sonra ilçe yöneticileri Cumhuriyet Meydanı ile Necip Fazıl Parkı'ndan başlamak üzere şehirde öğrencilerle birlikte çevre temizliği yaptı.

Etkinliklere, Polatlı Kaymakamı Gürsoy Osman Bilgin, Belediye Başkanı Yakup Çelik, Kent Konseyi Başkanı Şaban Yılmaz, Belediye Başkan Yardımcıları Ali Öztürk, Hüseyin Kale, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, daire amirleri, müdürleri ile sivil toplum kuruluşlarının Polatlı ilçe başkanları katıldı.
Polatlı Kaymakamı Gürsoy Osman Bilgin, İçinde bulunulan ortamın havasıyla, suyuyla, toprağıyla çevreyi oluşturduğunu söyledi. Bilgin, “Çevremizi, içinde bulunduğumuz ortamı temiz tutmak, suyumuzu idareli kullanmak. Suyumuzu kirletmemek, havamızı temiz tutmak, toprağımıza sahip çıkmak, toprağımızı aşırı ilaçlamadan, aşırı gübrelemeden uzak durmamız gerekiyor. Son yıllarda meydana gelen kuraklık herkes tarafından bilinen bir gerçek bu nedenle çevremize, tarlamıza, toprağımıza, suyumuza sahip çıkacağız. Polatlı’nın içme suyunun 100 kilometreden geliyor. Suyu kullanırken tasarruflu kullanmalıyız. Parasını veriyoruz ne olacak dememiz lazım. Önümüzdeki yıllarda en önemli sıkıntı çekilecek konu içme suyunda meydana gelebilecek azalış olacak. Bu bakımdan çevre bilincinin bütün vatandaşlarımızda oluşması gerekiyor.” dedi.

Polatlı Belediye Başkanı Yakup Çelik de Çevre meselesinin yılda bir kez gündemlerine gelen bir mesele olmadığını söyledi. Çelik, şöyle dedi: “Çevre meselesi sürekli gündemimizde, sürekli kendini yenileyen bir mesele. Çevreye duyarlılık deyince ulaşımdaki araçların egzozlarından çıkan gazdan tutun da, elimizdeki herhangi bir yiyeceğin kabını sokağa atmaya kadar her mesele çevrenin, çevre bilincinin bir parçası. Nasıl aslan yatağından belli oluyorsa. Bir şehirde temiz, medeni ve eğitimli oluşları onların kendi dükkanlarının evlerinin önüne gösterdikleri itinayı ölçebilen bir meseledir. Polatlı’da hala bir mahalle muhtarının elinde çekirdeği tükürerek geziyorsa çevre bilinci konusunda bir sorun var demektir. İnşallah dünyanın en güzel, çevre bilinci üst düzeyde olan şehirlerinden birisi olmak gayemiz olur.” şeklinde konuştu.
Polatlı Kent Konseyi Başkanı Şaban Yılmaz ise “Düzenlemiş olduğumuz bu etkinliklerle çevre sorularına kamuoyunun dikkatini çekmek, halkın katılımını sağlamak ve çevre bilincini geliştirmeyi hedefliyoruz. Çevreyi geliştirmek ve çevre kirliliğini önlemek belediyemizin görevi olduğu kadar değerli hemşehrilerimizin de görevidir. Sağlıklı ve dengeli bir çevrede yaşamak hepimizin görevidir. Bu anlamda sağlıklı yaşam, sağlıklı çevre ile olur parolasıyla temiz bir şehir temennisinde bulunuyor, hepinize teşekkür ediyorum.” diye konuştu.





CİHAN