Denizli'nin Kale ilçesi AK Partili Belediye Başkanı Erkan Hayla, yakın zamanda Skoda marka son model bir makam aracı almış ve aracına plaka arayışına girmişti. Ancak  bu konuda Hayla'nın tutumu biraz farklı oldu. Honaz'da Mehmet Kaplan adına kayıtlı olan ve babası Yaşar Kaplan'ın kullandığı  KİA marka bir cipte takılı olan 20 AKP 20 plakalı aracın satılık olduğunu öğrenen Hayla, aracın satılık olduğunu öğrenince bir aracı vasıtasıyla plakayı alacağını öngördü. Ancak bu süreci beklemeden 20 AKP 20 plakanın siyah üzerine beyaz olarak yani resmi plaka görünümü verilerek kopyasını tabelacısına yaptırarak makam aracına taktırdı. Hayla uyarıldı, polis tarafından sahte plaka söküldü. Bu olayın sosyal paylaşım sitelerinden Kaleliler'ce paylaşıldığı görüldü.

HABERİMİZLE ÖĞRENDİLER
20 AKP 20 plakalı aracın sahibi Mehmet Kaplan, aracın satılık olduğunu belirterek, "O plakaya sahip aracı babam kullanıyor. Satılık olduğu doğru. Ancak kale Belediye Başkanı Erkan Hayla ile hiçbir diyaloğumuz yok. Satış sürecinde de görüşmedik. Olmadığı gibi plakamızın sahtesini yaptırıp taktırması ise garip. Olayı doğru bulmuyoruz" dedi. 
Aracı kullanan Yaşar Kalan ise, o plakaya sahip araçla çekilmiş fotoğrafı haber merkezimize ulaştırarak, "İşte gerçek plaka ve araç. Kale'de yaşanılan sahte plaka olayı akıl almaz bir durum. Yapılan doğru değil. Aracımız satılık. Sayın Hayla bize ulaşıp araçla ilgili satış süreciyle alakalı hiçbir konuda diyalog kurmadı. Yani hiçbir görüşmemiz olmadı. Konu haber olunca kendisine ulaştım. Ancak neden böyle bir şey yaptığını bize anlatamadı" dedi.

110 BİN LİRA İSTİYORUM
Yaşar Kaplan aracın satışı noktasında ise şunu söyledi, "Aracımın değeri 65 bin lira. Plakamın özelliğinden dolayı da aracıma 110 bin lira değer biçtik. ciddi bir alıcı çıkarsa bu fiyata aracımızı satacağız. Plakayı Kale Belediye Başkanı Erkan Hayla gerçek anlamda istiyorsa, gelsin görüşelim" dedi.