1 yılda Pınarkent’e söz verdiklerinden daha fazla hizmet götürdüklerini ifade eden Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, “Daha 1 yıllık belediye iken hizmetlerimiz size ulaşıyor. 5 yılı tamamladığımızda bugün hayal bile etmediğiniz hizmetlere kavuşmuş olacaksınız” dedi.

Önceki gün Akköy’de kapalı pazaryeri açılışı yapan Pamukkale Belediyesi, Pınarkent’te ise çifte açılış gerçekleştirdi. 8 bin nüfusa sahip olan mahallede 2 bin 250 metre kare kapalı alana sahip, 5 dükkan, bay, bayan tuvalet, zabıta odası ve mescidin de yer aldığı Pınarkent Kapalı Pazaryeri’nde 25 araçlık otopark da bulunuyor. 600 metre yol ile birlikte 630 bin liraya mal olan pazaryeri 2 ay gibi kısa bir sürede tamamlandı. Açılışı yapılan bir başka tesis ise bin 300 metre mesafeli duble yol oldu. 19 bin 500 metrekare asfalt dökülen, 4 bin 800 metre bordur taşının kullanıldığı duble yolda ayrıca 7 bin 500 metrekare parke taşı kullanıldı. Bu projenin maliyeti ise 1 milyon 800 bin lira olarak açıklandı. Bu iki eserin açılışı düzenlenen törenle yapıldı.

Tören Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin ve yardımcıları ile meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Törende açıklamalar yapan Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, Pınarkent’e 1 yılda önemli hizmetler yaptıklarını ifade ederek, “Biz seçimden önce ne söz verdiysek yaptık. Size pazaryeri konusunda söz vermiştik. Bunu yerine getirdik. Söz vermediğimiz halde duble yolla Pınarkent’in girişini düzenleyen duble yolu yaptık. 1 yılda mahalleye 2.5 milyon liralık yatırım gerçekleştirdik.  Burası bizin en uç noktamız. Ancak biz hizmetlerimizi buraya getirmek için yoğun çaba harcıyoruz. Dün Akköy’de bugün burada pazaryeri açtık. Kısa sürede Uzunpınar’da da pazaryeri açılacak. Biz daha ilk yılımızda önemli çalışmalara imza attık. 5 yıl tamamlandığında ise şehir merkezinde ne varsa mahallerimizde de onlar olacak. Bugün hayal bile edemediğiniz şeyleri sizler bizlerden talep edeceksiniz. Kısa süre içinde mahalledeki kaldırımları yapmaya başlayacağız. Biz tüm ilçe genelinde olduğu gibi Pınarkent’te her noktaya ulaşmak istiyoruz” diye konuştu. Daha sonra söz alan Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ise yapılan kapalı pazaryerlerinin vatandaşlar için büyük önem taşıdığını belirterek, “Akköy’de sıcaktan, burada da yağmurdan koruyan kapalı Pazar yerleri halkımızın daha hijyenik şartlarda alış veriş yapma imkanı verecek. Bu önemli tesisleri kazandıran Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin’e teşekkür ederim. Bu tür eserler büyükşehirin faydaları. Hizmet destanı yazılmaya devam edecek” dedi. Zolan, Pınarkent’e 7 kilometre hat döşenerek Ovacık’taki depodan daha sağlıklı suyun getireceğini de müjdeledi. Konuşmaların ardından Pınarkent Kapalı Pazaryeri ile duble yolun açılışı Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin ve yardımcıları ile meclis üyeleri tarafından yapıldı.