Denizli Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Motorlu Araçlar ve Ulaştırma Teknolojileri Bölümü öğrencileri, üç tekerlekli yerli otomobil yaptı. 
Yrd.Doç. Dr. İbrahim Doruk’un danışmanlığında yürütülen otomobil projesi, 15 kişilik bir öğrenci ekibiyle gerçekleştirildi. Projeyle ilgili bilgi veren Yrd.Doç. Dr. Doruk, şöyle konuştu: "Öğrencilerimizle birlikte daha önce bir otomobil yapmıştık. Bu okulumuzun ikinci aracı oldu. Adını ‘Cumhuriyet’ verdiğimiz aracımız yüzde yüz yerli olarak yapılmış elektrikli bir otomobildir." 
Üç tekerlekli ve şehir içinde ulaşımı düşünerek planladıkları aracın bin 500 liraya malolduğunu belirten Yrd.Doç. Dr. İbrahim Doruk, şunları söyledi: "Bu yönde büyük çaba gösteren öğrencilerimizi kutluyorum. Elektrikli araçlarımızı geliştirmeye devam edeceğiz. Bahar döneminde yeni elektrikli araç için çalışmalara başlayacağız. Araçlarımızın şehir içi, kampus içi ulaşımda ve özellikle büyük sanayi tesislerinde iç ulaşım ve nakillerde kullanılması için AR-GE faaliyetlerine hız vermiş durumdayız. Her döneme bir elektrikli araba üretmek için planlamalarımızı yapmış bulunmaktayız. Aracımız tek şarjda 80 km menzile sahip olup, 120 kilo yük ve yolcu taşıma kapasitelidir. En fazla 56 kilometre hıza ulaşabilmekteyiz. Önümüzdeki dönemde araçlarımızın güneş enerjili ve ekolojik malzemelerden yapılmış olanlarının üretim ve denemelerini yapacağız."