Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Rektörü Prof. Dr.Hüseyin Bağcı, Pamukkale Üniversitesi Hastanesi’nde işçi çıkarılarak yerine işçi alımı yapıldığı yönündeki iddiaların asılsız olduğunu söyledi.
Pamukkale Üniversitesi tarafından yapılan açıklamada, Pamukkale Üniversitesi Hastanelerinin temizlik, ilaçlama, çamaşırhane ve taşıma hizmetleri işi 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu kapsamında ihale edilerek, ihaleyi kazanan firma tarafından yapıldığı belirtilerek, “İdare olarak işin şartnameye uygun olarak yapılması ve denetlenmesi işi tarafımızdan yapılmaktadır. Ancak söz konusu iş için personel seçimi ve personellerin işe başlatılması, çalıştırılması tamamen yüklenici firmanın yetkisindedir. İdarenin personel seçiminde ve işe başlatılmasında herhangi bir yetkisi bulunmamakla birlikte, hizmetin yerine getirilip getirilmediğini denetlemek ve gerekirse personeller hakkında gerekli denetlemeler yaparak uygun görülmeyenlerin kişilerin değiştirilmesini firmadan talep edebilmektedir. Yapılan bu işler iş kanunu,ihale kanunu ve sözleşme kanunu ile diğer yasal mevzuat çerçevesinde yapılmaktadır. 01.09.2013 tarihinde işe başlamış olan yüklenici firma 29.08.2013 tarihinde idaremize bilgilendirme amaçlı resmi yazı ile başvurmuş olup, halen hastanemizde 440 kişi olan çalışan personellerin hukuki incelemesi sonucunda yasal hak ve alacakları yönünden aşırı riskli olan 15 kişinin işe başlamasının yapılmayacağını belirtmiştir. Bu kişilerden 9 kişisi emekli konumundadır” denildi.
İdare olarak ilgili personellerin işe başlatılmaması ile ilgili olarak firmaya herhangi bir talep olmadığı, basında çıkan haberlerde bahsedildiği gibi söz konusu işçilerin yerine herhangi bir işçi alımı yapılmadığını belirten PAÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, konunun çarpıtıldığını, hastanede hiçbir şekilde işçi çıkarılıp yerine işçi alımı yapılmadığını, adaletsiz hiçbir uygulamaya da yönetim olarak zaten müsaade etmeyeceklerini belirtti.
Rektör Bağcı, ayrıca işçilerin söz konusu durum için yargıya başvurduğunu ve yargı sürecinin devam ettiğini kaydederek, “İdare olarak yargının verdiği karar çerçevesinde gerekeni yapacağımızı kamu oyuna duyurmak isteriz” dedi.