Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) kampüsü içinde trafik güvenliğinin sağlanması amacıyla Türkiye Trafik Kazalarını Önleme Derneği Denizli Şubesi ile Pamukkale Üniversitesi Rektörlüğü arasında protokol imzalandı.
Pamukkale Üniversitesi Rektörlük binasında düzenlenen protokol törenine Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı ve Türkiye Trafik Kazalarını Önleme Derneği Denizli Şube Başkanı Tevfik Karataş katıldı. Pamukkale Üniversitesi kampüs alanında yollarda ve trafik konusunda önemli değişikliklerin yapıldığına dikkat çeken PAÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, “Yeni eğitim ve öğretim yılı döneminde 60 bin öğrenci üniversitemizde eğitim görecek. Kampüs alanı içerisinde öğrencilerin güvenliğini sağlamak amacıyla senatomuz tarafından trafik güvenliği konusunda bir karar alındı. Bu kararda, Denizli’de faaliyet gösteren Denizli Trafik Kazalarını Önleme Derneği ile de birlikte çalışmayı düşündük. Nisan ayında aldığımız bu kararla birlikte Türkiye Trafik Kazalarını Önleme Derneği Denizli Şubesi ile ortak çalışma kararı aldık. Üniversite ve dernek birlikte öğrencilerin güvenliğini sağlama konusunda ortak çalışma yapacak” dedi.
Türkiye Trafik Kazalarını Önleme Derneği Denizli Şube Başkanı Tevfik Karataş ise, yapılan protokolün önemli olduğuna dikkat çekerek, Rektör Bağcı’ya teşekkür etti.
Diğer yandan İzmir’e giderken aracıyla hız yaptığı konusunda Türkiye Trafik Kazalarını Önleme Derneği ile arasında yaşanan sorunun çözüldüğünü belirten Rektör Bağcı, “Yanlış anlaşılmadan dolayı kaynaklanan bir sorundu. Derneğimiz ile görüştük ve bu konunun gerçeğini anlattık. Hız kurallarına kim olursa olsun uymak zorundadır. Bizim dernekle hiçbir sorunumuz yok” dedi.