Pamukkale Üniversitesi’nin (PAÜ) konuğu olarak gelen Prof. Dr. Mim Kemal Öke "Uygarlıkların Yürüyüşünde Son Yüzyılımız ve Türkiye" konulu konferans verdi. 
Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Araştırma ve Uygulama Merkezi, Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919 tarihinde Samsun’da Ulusal Bağımsızlık Savaşı’nı başlatmasının 95'inci yıldönümü nedeniyle konferans düzenledi. Ünlü tarihçi Prof. Dr. Mim Kemal Öke, "Uygarlıkların Yürüyüşünde Son Yüzyılımız ve Türkiye" konulu konferans verdi. PAÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen konferansa öğretim üyeleri ve öğrenciler büyük ilgi gösterdi. 
Konferansın açılış konuşmasını yapan Merkez Müdürü Doç. Dr. Mithat Aydın, "Dünya tarihinin en büyük devrimlerinden birini bu coğrafya görmüştür, Türk Devrimi. Savaşın getirmiş olduğu yıkım ve felaket yıllarında, 1919’da başta Mustafa Kemal Paşa olmak üzere bir avuç inanmış insanın dışında, hiç kimse bu coğrafyada Cumhuriyetin ve onu tamamlayan demokrasinin tesis edilebileceğine inanmıyordu" dedi.
Sözlerine "21'inci yüzyılda eğer bağımsızlığı muhafaza etmek istiyorsanız bir uygarlığa sahip olmak zorundasınız" şeklinde başlayan Prof. Dr. Mim Kemal Öke, "Sosyal ve beşeri bilimlerde uygarlığa ve insana dönüş vardır. Burada önemli olan uygar ve erdemli insanlar yetiştirebilmektir. Bu ülkeyi daha uygar nasıl oluşturabiliriz? Acaba uygarlık tarihinde Türklerin önemli bir görevi olabilir mi diye düşünmemiz lazım. Bu kadar uygarlığın üstüne yerleşmiş Anadolu’da bizim gibi milletin bunu kendisine dert etmesi, bunu kendisinden başlayarak sorgulaması lazım. Tarih bunun için çalışır" dedi.
Konuşmaların ardından Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Tahir Kodal ve Merkez Müdürü Doç. Dr. Mithat Aydın tarafından konuşmacı Prof. Dr. Mim Kemal Öke’ye plaket ve çiçek takdim edildi.