Pamukkale Üniversitesi Ticaret ve Finansman Topluluğu ile Yatırım ve Finans Topluluğu işbirliğiyle “Dünyada Muhasebe ve Denetimi Uygulamalarının Türkiye’ye Yansımaları” konulu panel düzenlendi.
PAÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleşen panele Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, Kamu Gözetimi Muhasebe ve Denetim Standartları Kurumu (KGK) Başkanı Seyit Ahmet Baş, PAÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hakan Aygören, öğretim elemanları, öğrenciler ve davetliler katıldı. Kamu Gözetimi Muhasebe ve Denetim Standartları Kurumu Başkanı Seyit Ahmet Baş, “Üretilen finansal bilginin doğru, güvenilir ve karşılaştırılabilir olmasını sağlamak üzere kamu tarafından bir güvence verilmesi doğrultusunda, Kamu Gözetim Kurumu devreye girmektedir. Kurum olarak 7 bin 700 bağımsız denetçi ve 106 bağımsız denetim kuruluşu yetkilendirdik. Bu yetkilendirmeler öngörülmüş olan sistematiğin ülkemizde uygulanmasına yönelik olarak kapasite geliştirme çalışmalarıdır. Bu alanda kariyer yapmak isteyenler için bağımsız denetçilik mesleğinin, önümüzdeki dönemin gelişen mesleklerinden biri olacağını söyleyebilirim” dedi.
Açılış konuşmalarının ardından İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Recep Pekdemir’in oturum başkanlığındaki panele geçildi. “Dünyada Muhasebe ve Denetimi Uygulamalarının Türkiye’ye Yansımaları” konulu panele, KGK Başkan Yardımcısı Mehmet Kaya, KGK Daire Başkanı Bora Topaloğlu ve PAÜ İİBF İşletme Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Muhsin Çelik panelist olarak katıldı. Panel sonrası Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, KGK Başkanı Seyit Ahmet Baş ve panelistlere şilt ve çiçek takdim etti.