Yüksek Öğretim Kurulu'ndan yapılan açıklama ile 2547 Sayılı Yüksek Öğretim Kanunu'nun 676 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile değiştirilen 13. Maddesinin a. fıkrası gereğince Pamukkale Üniversitesi'ne rektör ataması yapılacağı belirtildi. Açıklamada rektör aday adayı olacak öğretim üyelerinin 12 Aralık Pazartesi günü mesai bitimine kadar Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı'na başvuru yapabilecekleri belirtildi.
Pamukkale Üniversitesi'ne rektör olmak için başvuracak aday adaylarının profesör olarak en az üç yıl görev yapmış olması, 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu'nu hükümlerine göre devlet memuru olarak istihdam edilebilmek için engel bir halin bulunmaması, 67 yaşını bitirmemiş olması gerekiyor. Başvuru yapacak kişilerin herhangi bir devlet ya da vakıf üniversitesinde kadrolu veya sözleşmeli çalışması şart koşulmuyor.
Pamukkale Üniversitesi'nde 15 Temmuz darbe girişiminin ardından yürütülen soruşturmalar kapsamında eski Rektör Prof.Dr. Hüseyin Bağcı, gözaltına alındıktan sonra adli kontrol şartıyla serbest bırakılmış, daha sonra kamudan ihraç edilmişti. Bağcı'nın yerine vekaleten Prof. Dr. Hüseyin Bağ rektör olarak atanmıştı. Rektör olarak atanan Prof. Dr. Hüseyin Bağ'ın ise Rektörlüğe aday olaçağı ifade edildi.