Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Spor Bilimleri ve Teknolojisi Yüksekokulu Rekreasyon ve Spor Yöneticiliği bölümlerinin bünyesinde açılan seçmeli golf derslerinde öğrenciler keyifli zaman geçiriyor. 
Golf sporunun Türkiye’deki gelişimi ve turizm içerisindeki önemini vurgulayan Yrd. Doç. Dr. Rıdvan Ekmekçi, golf sporunun Amerika ve Avrupa’da çok yaygın olduğunu, Türkiye’de ise özellikle Ege ve Akdeniz ikliminin bu spora uygun olduğunu belirtti. Ekmekçi, “Öğrencilerimiz mezun olduktan sonra turizm sektöründe işe girecekler. Antalya’da golf sahası neredeyse her otelde var. Ege bölgesinde de yeni golf sahalarının açılacağını biliyorum. İleride bu dersi almak ve golfü bilmek avantaj sağlayacak” dedi. 
Golf turizminin Türkiye’de her geçen yıl geliştiğini dile getiren Ekmekçi, “Büyük turnuvaların ülkemize gelmesi ile birlikte golfe olan ilgi daha da artmaktadır. Önümüzdeki yıllarda Denizli’ye bir golf sahası açılmasının özellikle Pamukkale’ye gelen konaklamalı turist sayısını artıracağını düşünüyorum” diye konuştu. 
Teorik ve temel eğitimlerini kampus gölbahçe alanında gerçekleştiren PAÜ öğrencileri, uygulama için ise Kuşadası Golf Resort’ü kullanıyor.