Pamukkale Üniversitesi’nde (PAÜ) "El Sanatları Dokuma" temalı Bahar Şenlikleri'nin açılışı yapıldı. 
Pamukkale Üniversitesi’nde her yıl düzenlenen Bahar Şenlikleri'nin bu yılki teması "El Sanatları Dokuma" olarak belirlendi. PAÜ Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa Vali Abdülkadir Demir, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Ali Değirmenci, Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, ilçe belediye başkanları, öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı. 
Şenlik kapsamında belediyeler tarafından kurulan ve yörenin özelliklerini anlatan ürünlerin yer aldığı stantlar büyük ilgi gördü. Denizli Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Malzeme ve Malzeme İşleme Teknolojileri Bölümü Mobilya ve Dekorasyon Programı öğrencileri tarafından yapılan mobilyalar ve ahşap dekoratif ürünler, ziyaretçilerin beğenisini kazanırken, Honaz Meslek Yüksekokulu öğrencilerinin "Öğrenci Gözüyle Honaz" konulu fotoğraf sergisinin de açılışı gerçekleşti. 
Gölbahçe Şenlik Alanı'nda PAÜ Halk Oyunları Topluluğu'nun gösterisi beğeni toplarken, Denizli Teknik Bilimler MYO ve Buldan MYO Moda Tasarımı Programları tarafından sunulan "2015 İlkbahar-Yaz Moda Trendleri" konulu defile ise davetlilerden tam not aldı.Ağırlıklı olarak Buldan yöresi ipekli dokumalardan yapılan 50 kıyafetin sergilendiği defilede, el işlemeleri dikkat çekti.
Defilenin ardından Pamukkale Üniversitesi Türk Halk Müziği Topluluğu Şef Zuhal Feray Şenkibar yönetiminde konser verdi. Yaklaşık 3 bin kişinin izlediği konserde davetliler türküler eşliğinde halaylar çekti. 
Etkinlikler arasında Aydın Adnan Menderes Üniversitesi tarafından "Arşın Mal Alan" opereti, ünlü Rock sanatçısı Umut Kaya konseri, Şef Hulusi Şimşek yönetiminde Türk Müziği Topluluğu konseri, Batı Edebiyatları ve Sanat Topluluğu tarafından hazırlanan dans ve pandomim gösterileri yer aldı.