Pamukkale Belediyesi,  her yıl gerçekleşecek ve geleneksel hale gelecek aşure programının ilkini düzenledi. Pamukkale Üniversite Yerleşkesi’nde kurulan standa binlerce öğrenci aşure ikramına katıldı.
Cuma namazı sonrası başlanılan aşure dağıtımına ilgi fazlaydı. 1500 kişilik aşure, aşırı ilgi nedeniyle 1 saat gibi kısa sürede bitti. Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, Cuma namazı çıkışı sonrasında standa gelerek görevlilerle birlikte aşure dağıttı. AK Parti Denizli Milletvekili Nurcan Dalbudak, programa katılarak Başkan Gürlesin’le birlikte gençlere aşure verdi.  

ÖĞRENCİLERİN YANINDAYIZ
Başkan Gürlesin, aşureleri dağıttıktan sonra hem aşurenin tadına baktı, hem de gençlerle sohbet etti. Her ülkenin kendi gelenek ve göreneklerine sahip çıkması gerektiğini ifade eden Başkan Gürlesin, "Pamukkale Belediyesi olarak Aşure Haftası olmasından dolayı böyle bir etkinlik düzenledik. Pamukkale Üniversitesi’ndeki bu etkinliğimiz ilk aşure programımız özelliğindedir. Bu gün, 1500 kişiye yönelik bir aşure dağıttık. Öğrencilerimize gençlerimize afiyet olsun. Belediye olarak gerek gençlerimiz ve gerekse halkımıza yönelik olarak bu etkinliklerimizi sürdürmek istiyoruz. Bu aşure programıyla bu süreci de başlatmış bulunuyoruz. Ayrıca üniversitenin içinde daha farklı etkinliklerde de yer alacağız. Pamukkale Belediyesi olarak ailelerin ve öğrencilerimiz yanında olduğumuzu göstermek istiyoruz. Önümüzdeki dönemde de çok daha fazla hizmeti öğrencilerimize sunacağız’ dedi.
Başkan Gürlesin ve Milletvekili Dalbudak, aşure dağıtımın ardından üniversite gençleriyle tek tek ilgilendi, hepsiyle sohbet etti.
Başkan Gürlesin, daha sonra 3 farklı yerde düzenlenen aşure programlarına da katıldı.