Pamukkale Üniversitesinin ev sahipliğinde gerçekleşen kongreye Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürü İshak Çiftçi, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Gökoğlan, Rektör Vekili Prof. Dr. Selahittin Özçelik, YASAD Yönetim Kurulu Başkanı Doç. Dr. Şahin Kapıkıran, öğretim üyeleri ile davetliler katıldı. 
PAÜ Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen kongrenin açılışında konuşan Kongre Düzenleme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Velittin Kalınkara, dünya yaşlı nüfusunun hızla arttığını belirterek, "Türkiye, yaşlı nüfusu Endonezya’dan sonra en hızlı artan dünyanın ikinci ülkesidir. Resmi makamlara göre ülkemizde 65 üstü yaş nüfusunun oranı yüzde 8’dir. Ülkemizde toplam 6 milyon 190 bin yaşlı bulunmaktadır. 2023’te yaşlı nüfus oranı yüzde 10 üzerine çıkacak ve Türkiye çok yaşlı nüfus olarak nitelenen ülkeler arasında yer alacak" dedi. 
Böyle bir organizasyona ev sahipliği yapmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirten PAÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Selahittin Özçelik, "Çocuklara, engellilere ve yaşlılara verdiğimiz önem ve bunu uygulama alanlarımız ne kadar çağdaş ve medeni olduğumuzun göstergesidir. Şehirlerimizde konut, parklar, sokaklar ve daha birçok alanda yaşlılarımızı ve çocuklarımızı düşünmeliyiz" ifadelerini kullandı.
Yaşlıları unutmadıklarını belirten Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Gökoğlan ise, şehir planlamasında birçok adımın atıldığını belirterek, bu yönde sürekli proje üretildiğini söyledi.
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürü İshak Çiftçi de huzurevleri ve bakımevlerinin son çözüm olduğunu, yaşlıları evlerde, baş tacı edildiği yerlerde görmek istediklerini söyledi. Çiftçi, "Bundan sonraki politikalarımızda öngörümüz budur. Bize dayatılan kapitalist sistemin, modern hayatın bizim öz değerlerimizi silip götürmesinden yana değiliz" diye konuştu.
Kongre kapsamında 65 fotoğraf sanatçısının birer yaşlı fotoğrafı ile katıldığı "65 Fotoğraf Sergisi" açıldı. Serginin açılışının ardından Sosyal Hizmet Uzmanı Şadiye Dönümcü, "Yaşlanmak İmtiyazdır, Hakkı Verile" konulu konferans verdi.