Eğitim-Bir-Sen Denizli Şube Başkanı Ahmet Sert, Pamukkale Üniversitesi (PAÜ)’nde 28 Şubat’ta uygulanan başörtüsü zulmünün devam ettiğini söyledi. Sendika binasında düzenlediği basın toplantısında, askerî darbenin üzerinden 16 yıl geçmesine rağmen açtığı tahribatın henüz telafi edilemediğini belirten Sert, PAÜ’deki öğretim üyeleriyle ve Milli Eğitim'e bağlı bazı okulların müdürlerinin, baskıyı taciz boyutuna taşıdığını öne sürdü. Sert, “PAÜ Eğitim Fakültesi’nde bazı hocalar tarafından uygulanan, yüksek lisans yapan öğretmenlere ve başörtülü öğrencilere yönelik mahalle baskısı, 28 Şubat zihniyetini devam ettiren son kalıntılardır. Yine bazı okullardaki idarecilerin, kraldan çok kralcı geçinerek staj yapan öğrencilerin kılık kıyafetine müdahale etmesi, hukuk tanımazlığın göstergesidir. Burada hükümete, Meclis'e ve Cumhurbaşkanı'na büyük görev düşmektedir.” dedi.

'ÖZGÜRLÜĞÜ AĞZINDAN DÜŞÜRMEYEN ÖĞRETİM ÜYELERİNDEN BAŞÖRTÜSÜ ZULMÜ'

PAÜ’de başörtülü öğrencilere, sözde özgürlükçü öğretim üyeleri tarafından yapılan sözlü tacize örnekler veren Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı Sert, “Özgürlüğü ağzından düşürmeyen bu öğretim üyeleri, kendisi gibi düşünmeyen yüksek lisanstaki öğretmen arkadaşlarımıza baskı yapmaktadır. Mesela, ‘İçki içtikten sonra namaz kılar mısın?’, 'İftardan sonra içki içer misin?', 'Cumadan sonra şuraya gider misin?' gibi absürd, kendi göreviyle veya işiyle alâkası olmayan, inançlarla alay eden sorularla taciz ettiklerine dair bilgiler aldık. Bu kişilerin zulmü devam ederse isimlerini açıklayacağız. Ayrıca ilimizdeki bazı okullarda müdürlerin, staja giden öğrencileri, ‘Böyle giremezsiniz.’ diye engellemeye çalıştığını öğrendik. Okullarla ilgili bu sıkıntıyı çözmesi için sayın valimizi göreve davet ediyoruz.” şeklinde konuştu.

'PAÜ REKTÖRÜ, BASKICI ÖĞRETİM GÖREVLİLERİNİ ENGELLEMİYOR'

PAÜ’de, özellikle Eğitim Fakültesi’nde devam eden başörtüsü probleminin daha önce de yaşandığını vurgulayan Ahmet Sert, Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağcı'nın görevini yapamadığını öne sürdü: “PAÜ’de 28 Şubat zulmünü devam ettiren, aynı zihniyete sahip bazı kalıntılar var. Bunların da maalesef rektör hakkından gelemiyor, görevini yapamıyor. Yapamayacaksa bıraksın kardeşim rektörlüğü.”