Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) İnovasyon ve Liderlik Kulübü tarafından ‘1.Otomotiv Zirvesi’ düzenlendi.
İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleşen zirveye PAÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fatih Karaosmanoğlu, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.
Otomotiv zirvesine Volkswagen Binek Araç Satış Müdürü Cem Özkaya, Manheim Genel Müdürü Zafer Terzioğlu, Hastalya Mercedes-Benz CEO’su Toros Kardaş ve Sadık Grubu’ndan Peugeot Genel Müdürü Pınar Öngören ile İnsan Kaynakları Müdürü Aynur Esenyel konuşmacı olarak katıldı.
Pamukkale Üniversitesi İnovasyon ve Liderlik Kulübü Başkanı Aylin Demir, son 7 yıldır ihracat rakamlarıyla zirvede olan, 400 bin kişiye istihdam sağlayan ve sektörlerin öncü güçlerinden biri olan otomotiv sektörünün bu zirve ile daha yakından ele alınacağını söyledi.
Endüstri Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Aşkıner Güngör, öğrenci kulüplerinin bu tarz büyük çaplı organizasyonlar düzenlemesinden dolayı büyük mutluluk duyduğunu belirterek, bu tür etkinliklerin öğrencilerin gelişimine yönelik, değişik paylaşım platformları oluşturduğunu söyledi.
Pamukkale Üniversitesi’nde 74 öğrenci kulübünün olduğunu belirten Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağcı ise, öğrenci kulüplerinin aktif olarak çalıştığı bir dönemde üniversite yöneticisi olmaktan büyük keyif aldığını ve bunun sorumluluğunu yaşadığını söyledi. Rektör Bağcı, “Kulüpleri profesyonel birer oluşum olarak düşünüyoruz. O nedenle kulüplerin bu tür etkinliklerine destek veriyoruz. Tüm kulüplere sahip çıkıyoruz. Öğrencilerimiz çok heyecanlılar. PAÜ’ye yakışır bir öğrenci kimliğinin algılanmasına vesile oluyorlar. Tüm öğrenci kulüplerine teşekkürler” dedi.
Açılış konuşmalarının ardından Volkswagen Binek Araç Satış Müdürü Cem Özkaya ilk sunumu gerçekleştirdi. Daha sonra Manheim Genel Müdürü Zafer Terzioğlu, Hastalya Mercedes-Benz Ceo’su Toros Kardaş ve Sadık Grubu Sadık Grubu’ndan Peugeot Genel Müdürü Pınar Öngören ile İnsan Kaynakları Müdürü Aynur Esenyel birer konuşma yaptılar.