Denizli Basın Mensuplarına konuşan Pamukkale Üniversite Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ, Daha önce bir araya gelmek isterdik ama içinde bulunduğumuz durumdan, yoğun gündemden dolayı sizlerle tanışamadık. Basını önemsemediğimiz algısı oluştuysa sizlerden özür diliyorum diyerek sözlerine başlayan Rektör Bağ “15 Temmuz darbe girişimi sonrası başlayan FETÖ soruşturmaları kapsamında üniversitemiz kötü durumdaydı. 205 profesör 198 doçent 389 yardımcı doçent toplamda 891 öğretim üyesi kadromuz 30 profesör, 45 doçent, 37 yardımcı doçent toplamda 112 öğretim üyesinin açığa alınmasıyla birlikte 779 kişiye düştü.”dedi.

Açığa alınan akademik kadronun yoğunluğunun TIP fakültesinden olduğunu ifade eden Rektör Bağ “Çocuk Hemotolojisi bölümünde sıkıntı yaşadık. Fakat Devlet hastanesi doktor arkadaşlarla hizmet aksamasını çözmüş olduk.” diye konuştu.

15 Temmuz darbe girişimi sonrası FETÖ ile mücadele dışında eğitim, öğretim ve hizmet sektöründe birçok değişim yaptıklarını da aktaran Rektör Bağ göreve ilk geldiğinde aktif olarak twitter üzerinde öğrencilerin sorunlarını çözmeye çalıştığını ve öğrencilerin yetkili kişi bulamamaktan yakınmalarından dolayı çağrı merkezi kurarak öğrencilerin sorunlarını çözdüklerini aktardı.

Tek Eksik ve Önemli Konumuz Kütüphane

Rektör Bağ, üniversite öğrencilerini yakındıkları ve büyük bir eksik olan günlük fonksiyonu gideren kütüphane yetersizliğini de en kısa zamanda çözeceklerini belirtti.

İkinci Etkinlik Çivril’de

Her hafta öğrencilere ilçe gezisi düzenleneceğini aktaran Rektör Bağ, “Her hafta öğrencilerimizi bir ilçeye götürmeyi amaçlıyoruz. İlimizi tanıtmak için böyle bir ihtiyaç gördük. İlk gezimizi Çameli’ne düzenledik. İkinci gezimizi ise Çivril’e düzenlenecek.”dedi.

Basın toplantısı sonrası Çivril Belediyesi’nin Pamukkale Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi’nde açılan tanıtım stantlarında sergilenen yöresel tatlar ve kültürel el sanatı ürünler tanıtıldı. Stantları gezerken Çivril Belediye Başkanı Gürcan Güven, Rektör Bağ’a eşlik etti.

Haber: Sena Kuru