Pamukkale Üniversitesi Senatosu, 15 Temmuz gecesi darbeci general Semih Terzi'yi vurarak girişimin seyrini değiştirenlerden olan şehit astsubay Ömer Halisdemir'in isminin Pamukkale Üniversitesi Spor Merkezi'ne verilmesini karar alınmıştı.

Senato kararının ardından şehit astsubayın büstü de adının verildiği Spor Merkezi'nin önüne dikildi.
Eğitim Fakültesi Resim-iş Öğretmenliği öğretim görevlisi ve heykeltıraş Barış Bozok tarafınca hazırlanan proje, 20 günde bitirilerek en hızlı bir şekilde hazır hale getirildi.

5 metre genişliğinde 3 metre uzunluğunda hazırlanan proje, üç sütun ve bir kaide olarak planlandı. Birinci sütunda PAÜ Senatosu kararı, ikinci sütunda Arif Nihat Asya'nın şiiri, arka sütunda ay yıldız ve kaidede Ömer Halisdemir'in hayatı yer alıyor. Mermer kaide üzerine polyester bronz eskitme ile yapılan 80 x70 santimetre ebatlarındaki büst, orta kaidenin üzerinde bulunuyor. 

Pamukkale Üniversitesi Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ, senato kararını somutlaştırmak için büst projesinin hayata geçirildiğini belirterek, "Türkiye Cumhuriyeti'nin ilelebet payidar kalması için, gözlerini kırpmadan şehadete koşan neferlerinden biri olan Ömer Halisdemir de tarihin seyrini değiştirerek, adını altın harflerle tarihin sayfalarına yazmıştır. Onun adını ve kahramanlığını yaşatmak ve tarihe görsel bir belge de bırakabilmek adına hazırlanan bu projede emeği geçen herkese teşekkür ederim" dedi.