Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Tıp Fakültesi bir başarıya daha imza attı. Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Neonatoloji Bilim Dalı’nın bir çalışması 22. Ulusal Neonatoloji Kongresi’nde birincilik ödülü aldı. 
Prof. Dr Hacer Ergin’in tez yöneticisi olduğu, Dr Kazım Küçüktaşçı’nın yenidoğan ratlarda oluşturulan astrosit hücre kültüründe bilirübin nörotoksisitesine rekombinant eritropoetinin etkisi konulu tezi hayvan çalışmaları dalında birincilik ödülü aldı. Deneylerin Tıp Fakültesi Tıbbi Biyoloji Laboratuvarlarında Tıbbi Biyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr Hakan Akça, Tıbbi Biyoloji asistanı Dr.Onur Tokgün ve Anatomi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bülent Özdemir’in katkılarıyla gerçekleştirildiği bildirildi. 
Çalışmanın, yeni doğanlarda akut bilirübin ensefalopatisi ve kernikterusa neden olan patolojik sarılığın beyinde oluşturduğu hasar mekanizmalarının aydınlatılmasına katkıda bulunduğu ve rekombinant eritropoetinin koruyucu etkisini ortaya çıkardığı kaydedildi. Fakülte Tıbbi Biyoloji Laboratuvarlarında yapılan bu üçüncü çalışma ile patolojik yeni doğan sarılığı konusunda deneyimlerini arttıran ekibin, çalışmalarını daha ileri platformlara taşıma kararı aldıklarını ifade edildi.