Yaklaşık iki aydır Türkiye’nin belli başlı büyük üniversitelerinde yaşanan gerginlik ve çatışmalı ortamın yaşandığına dikkat çeken Emek Gençliği adına Hilmi Mıynat; “PAÜ’de ise bölgedeki katliamları protesto etmek için bir araya gelen öğrenciler, başka bir faşist grubun sözde protestosuna maruz kaldı. Bu olayı bahane eden AKP polisi, üniversiteye girdi ve üniversitede hasretini duyduğu sindirme-baskı ortamını bir üst seviyeye taşıdı. Üniversiteler bilim üretilen, düşünce ve ifade özgürlüğünün esas olduğu kurumlar olmalıdır. Üniversite yönetimlerinin görevi de bunları güvenceye almak, polisle ve saldırgan çetelerle işbirliği yapmak değildir. “ diyerek PAÜ yönetimini yanlı davranmamaya davet etti.

 “KUTUPLAŞTIRICI POLİTİKALAR ÜNİVERSİTELERDE TEŞVİK EDİLDİ”
Emek Gençliği adına konuşan Hilmi Mıynat; “Bugün de Akp’nin üniversitedeki kolu ÜniAk; ‘ODTÜ’deki namaz düşmanı anarşistleri protesto ediyoruz’ diyerek, demokratik talepleri din düşmanlığı yaftasıyla geri düşürmeye, gençliğin mücadele olanaklarını daraltmaya çalışıyor. İşçi ve emekçilerin taleplerini baskı ve korku politikaları ile bastırmaya çalışan Erdoğan- AKP hükümetinin bu projesinin üniversitelerde de yaygın biçimde devreye sokulduğu gözleniyor. Gençliğin parasız, bilimsel, demokratik, anadilinde eğitim vb. taleplerinin etrafında birleşmesini engellemek üzere kutuplaştırıcı politikalar üniversitelerde de teşvik edildi. Geçtiğimiz günlerde AK Gençlik kongresinde konuşan başbakan Davutoğlu; “İstanbul surlarına dayanan 21 yaşındaki Fatih Sultan Mehmet’in cesaretini, yüzünü sizde görüyorum, Çanakkale’de şehit olmak için yürüyen gençlerin şehitlik aşkını görüyorum. Gençler bu istikbal bayrağını daha yücelere dalgalandırmaya var mısınız?” diye seslenmiştir. Emekçiler, gerici odakların bütün manipülasyonlarına karşı çıkmadıkça sermayenin ve onun çevresinde kümelenen odakların çıkarları, emekçilere ölüm-yıkım-işsizlik-fazla mesai-iş cinayeti olarak dönecektir. Biz üniversiteliler ise yıkımı pekiştiren, bilimsellikten uzak, sermayenin hizmetinde eğitim almaya ve üretmeye zorlanıyoruz. “ dedi.

Üniversitelerde suni ayrım yaratmaya kalkılmasından rahatsızlık duyduklarını ifade eden Mıynat; ” Dün Hacettepe’de, ODTÜ’de, İstanbul
Üniversitesi’nde yaşanan saldırı ve provokasyon girişimi, bugün de PAÜ’de sistematik bir şekilde uygulanmaya çalışılıyor. Bu tablo; suni bir ayrımı yaratıp çatışmadan nemalananlara yarar. Biz, Emek Gençliği olarak, ortak taleplerimiz etrafında birleşmeye, geleceğimiz için mücadele etmeye; Türk- Kürt, Alevi-Sünni, sağcı-solcu demeden tüm üniversite gençliğini hayatın akışına müdahale etmeye çağırıyoruz. Bütün bu saldırılara ve savaş çığırtkanı kuşatmalara, gençliğin kendi talepleri etrafındaki mücadelesini engelleme potansiyeli taşıyan provokatif saldırılara karşı, Pamukkale Üniversitesi öğrencileri uyanık olmaya ve birlik olmaya çağırıyoruz.” Diye sözlerini tamamladı.